Dagbok

Lördag 4 juni

Så där ja! Då är vi igång igen med vår hemsida! Det har runnit mycket vatten under broarna sedan vi sista var härinne och skrev eller uppdaterade. Men nu har vi tagit nya bilder och det har hänt en del här, både i allas våra liv och på vår lilla gård. Vi kommer nu att uppdatera allt eftersom så det är bara att kika in här och titta! Välkomna tillbaka!

Söndag 24 augusti

Jaha, så var höstterminen igång! Alla som skulle kom iväg till sina skolor och de flesta tyckte det var roligt att träffa sina klasskompisar. Somliga har nya lärare och andra har det precis som vanligt. Det känns nästan lite skönt att få tillbaka vanliga rutiner igen.
Igår tog vi oss en vända till Järna och Saltå kvarn. Det behövdes fyllas på lite med gryn och frukt och lite annat. Lite nya intryck också, det är aldrig fel. Det är en härlig miljö därborta och man kan strosa runt och hämta ideer till allt möjligt. In på Robygge en liten sväng också fast det egentligen inte var något vi behövde. Olle köpte sig några fina stenar, han samlar på stenar av lite ovanligare slag och sorter.
Sagas GMU-tid börjar gå mot sitt slut och det är snart dags att börja anställningen som soldat. Till våren väntar Förberedande Officers Kurs och så blir det att jobba lite till innan officersutbildningen börjar på Karlberg. Hon ska bo i Boden en tid framöver och letar efter bostad så vi kan köra upp hennes grejer och lilla Freja som längtar svårt efter Saga på dagarna.
Olle monterar ihop köksskåp allt vad han orkar. Karin kan snart flytta in i stallet och Olle ska ta över lägenheten i stan och han vill gärna flytta dit så fort det bara går så han skruvar för det vilda! Så är alla snart på plats och vet var de ska bo ett tag framöver. 
Karin börjar sin utbildning till gymnasielärare om en vecka. Hon är färdig med kriminologin nu och tänker koppla ihop gymnasielärarutbildningen med en fil. kand i kriminologi. Hon har samhällskunskap och historia som sina huvudämnen så hon får lite gratis till sin fil.kand där. Man får vara om sig och kring sig här i världen.
Själv har jag börjat sticka vinterns förråd av sockor och vantar och halsdukar. Det känns lite höstlikt i luften om mornarna men så blir det sommar igen under dagen. Jag väntar på min första svamputflykt och hoppas det blir till helgen. Jag såg lite svamp här och där när vi var ute igår. Hoppas det finns gott om soppar och kantareller.
Det blir lite dåligt med bilder när inte Saga är hemma märker jag. Jag ska ta mig i kragen för det finns en hel del att lägga upp!

Fredag 8 augusti

Jösses vad ett sommarlov rusar iväg! Och så härligt solen har lyst på oss så länge nu - man bara njuter.
Vi har varit i Söderköping och ätit glass - vilka glassuppsättningar! Härlig stämning var det där också, kan verkligen rekommendera Smultronstället till de som ännu inte varit där.
En sväng till Stockholm, Gröna Lund för de stora och Skansen för de lite mindre och även för de som var lite äldre... Vi var inne på Skansenakvariet för första gången och det var roligt att titta på alla apor som betedde sig.
Vi bygger en lägenhet i stallet och den är snart färdig nu. Erik ska jobba där är det tänkt men även Karin kommer flytta in där. Det är dyrt med lägenhet och när man studerar är det skönt att slippa bli alldeles för skuldsatt.
Om en vecka börjar skolan igen och allt drar igång som vanligt. Det ska faktiskt bli lite skönt också att få lite rutin på tillvaron.
Erik fyllde år igår och firade det med att köpa motorcykel! En gammal dröm som nu äntligen blev uppfylld. Vi var och köpte kläder igår och det kostade nästan lika mycket som själva cykeln. Ska bli kul att ge sig ut med den på lite utflykter! Vi lägger väl upp lite bilder så fort kameran kommer fram.
Jag har börjat plantera en ätbar häck ut mot vägen. Blåbär, vinbär, nypon och smultron finns där än så länge. Men snart blir det rea på plantskolorna och då ska jag skaffa lite hallon och krusbär också. Jag sätter allt i pallkragar - 3 st på höjden - så får vi samtidigt ett bra rymningsskydd för hundarna, de vill gärna ge sig ut på åkrarna på andra sidan vägen när de ser ett rådjur. Men nu är det snart slut på det!
Det kommer bilder på lite av varje snart här nu så det är bara att kika in och titta!

Måndag 30 juni

Äntligen sommar! Visserligen är det lite blött och mulet, men ändå... det är varmt och skönt ute.
Vi jobbar för fullt i trädgården och det börjat ta lite form nu och bli som jag tänkt mig därute.
Förra veckan fick vi hem vår gårdspump. Olle har byggt "golv" till den och nu står den så grön och fin mitt i min plantering. Härligt, för nu har vi vatten även om det skulle bli strömavbrott - det händer då och då.
Vi har en jättebjörk på vår tomt och den har skymt vår parabol. När det regnar, blåser eller snöar har vi inte kunnat se på teve för mottagningen har blivit för dålig. Nu har vi äntligen tagit oss i kragen och fixat det! Parabolen är flyttad och sitter på taket på Olles hus, det är bara en kabel som ska grävas ner. Och mottagningen fungerar perfekt! Jättekul regniga dagar att kunna kolla på teve - det är ju då man vill titta.
Saga är i Boden och det verkar gå bra för henne där och hon trivs bland myggen. Fast de har nog inte riktigt kommit än, verkar de som. Snart har halva hennes GMU-tid gått och det är dags för anställning. Hon kommer hem om ett par veckor och ska vara hemma två veckor, väldigt lyxigt med lite sommarlov även för henne. Då ska vi åka till Söderköping och äta glass!
Det finns bilder på pumpen om ni vill titta!

Fredag 13 juni

Bilden är från Sagas studentbal. Idag skulle hon tagit studenten. Och ja, det gjorde hon ju också. Men hon var inte där, kan man säga.
Den 9 juni ryckte hon in på I19 i Boden. Det är väldigt långt bort känner jag och det känns lite jobbigt att inte ha den vanliga dagliga kontakten. De försvinner nu, en efter en. Det är bara Olle som är kvar här och nästa år är det väl hans tur. Jag måste börja fundera på vad jag själv ska göra när jag blir stor... Konstig känsla det här att man blir barnlös igen. Fast på andra sidan, liksom.
Eftersom det blev lite mindre folk här i huset gjorde jag mig ett kombinerat döttrar/syrum. En plats för tjejerna att vara på när de hälsar på här hemma och ett fint syrum till mig själv. Åhh, vad mycket jag ska sy nu! Tyger har bildats i travar men det är lite jobbigt när man använder köksbordet och måste plocka bort hela tiden för att det ska göras läxor eller ätas middag. Det ska bli jättekul att få sitta och bara sy, sy, sy till jag är färdig!
Våra "byggubbar" är färdiga med lägenheten i stallet så långt som det går att göra. Det var stallfönster, altandörrar och ytterdörr som tog lite tid på sig att komma hit. Men nu är det bara ytterdörren som fattas så snart kommer de tillbaka och gör det sista. Sedan är det dags att börja "möbla" - det roligaste av allt!
Erik ska tömma sin verkstad för där ska det bli badrum och tvättstuga. Det kommer att ta tid att tömma därinne kan jag säga, för det är bara inte sant vad grejer han har därinne. Jag och flickorna städade och gjorde så fint därinne för ett tag sedan. Syns inte alls kan jag säga...
Härligt med sommarlov nu och vi ska bara njuta och njuta1
Det finns bilder från Sagas studentbal och lite annat också om ni vill kika!

Fredag 2 maj

Underbart med våren som alltid kommer som en slags överraskning, konstigt nog. Det är bara grått och så plötsligt blir det grönt överallt.
Pollen, pollen vart man vänder sig och vi har två stycken här hemma som verkligen lider av det. Nässpray, allergitabletter och ögondroppar lindrar en del men skapar en väldig trötthet. Skulle tydligen bli någon slags pollenrekord i år också...
Linnea fyllde 25 år igår och det firades med ett fint sminkbord, tårta och god mat. Saga gjorde jättegod glassbomb eftersom ingen är speciellt förtjust i "vanlig" tårta.
Renoveringsteamet är hos oss och bygger lägenhet av vårt gamla stall. Det blir så fint därinne så jag funderar skarpt på att flytta ut dit själv! Det kommer bilder på det så småningom men det finns faktiskt lite bilder på Renoveringsteamets egen hemsida www.renoveringsteamet.se som visar lite hur det ser ut just nu. Kan varmt rekommendera det här gänget som bygger så fint och fungerar jättebra. De byggde våra småtak förra sommaren och vi är verkligen nöjda. Vi har haft en väldig tur med våra hantverkare måste jag säga. 
Om allt går som det ska så kommer lägenheten att vara klar i slutet av maj, lagom till Saga åker iväg. Hon ska gör sin GMU i Boden i tre månader, sedan blir det anställning i sex månader och efter det börjar hon sin utbildning till specialistofficer. Det ska bli så spännande att följa henne på den här resan och se vart det bär hän med henne.
Karin har snart gjort färdig både kriminologi A och B och tänker väl börja sin lärarutbildning till hösten.
Snart är det bara Olle kvar som ska bestämma sin bana i livet. Så fort det går allting - jag tyckte nyss de var små och tultade omkring. Nu bär det av på egna vingar och man bara hoppas att det man planterat i dem slår rot och blir till nytta för dem i livet.
Lite vårblommor har vi satt ut i våra balkonglådor, det blev mest penseer för det är nästan bara de som tål lite småfrost.
Saga ska lägga upp nya bilder innan hon åker iväg för det finns en hel del som har hänt här på gården som är roligt att få visa.
Bara att komma tillbaka och titta!

Måndag 10 mars

Bild på hysterisk höna i väntan på påsken...
Sportlovet bara rusade förbi. Alla ville bara vara hemma och ta igen sig. Vilket behövdes för det var lite snörvligt på sina håll.
Och nu känns det redan som våren. Jag såg tussilago i en dikeskant och våra lökar tittar upp ur jorden. Så härligt! Ljust är det när barnen går upp och ljust är det fortfarande när de kommer hem.
Ska börja plantera om trötta krukväxter härinne. Svårt att gå förbi fröpåsarna. Men i år blir det inte så mycket sått. Vi ska gräva i trädgården så det får bli lite kruksådd i år och då behöver man inte förså och ha sig, det tar sig fort bara det blir lite värme. 
Översvämning i dikena har vi haft så det förslår. Ett tag hade vi som sjöutsikt och det var nästan vackert! Idag är grävgubbar här och gräver upp hela diket och lägger nya rör. Vattnet for iväg i ett enda huj så nu ska det väl äntligen torka upp så vi kan ta itu med trädgården. Vi har inte gjort någonting i den sedan vi flyttade hit egentligen så det är dags nu.
I julas såg jag ett matbord på NK som jag tyckte var så himla fint. Det var som gamla plank bara som var ihopsatt till en bordsskiva. 80 000:- ville de har för de planken. Blev inget... Men så igår när jag köpte jord hittade jag en vaxduk med exakt samma mönster så nu har vi verkligen en budgetvariant. Blev så fint så.
Bondens åker på andra sidan vägen är alldeles grön, det ser för häftigt ut för här och där finns en liten snöplätt kvar även om det mest är lervälling nu.
Nu är det bara några få veckor kvar till påsklovet och påskägget!

Söndag 9 februari

Så har vi traskat en bit in i februari. Plusgrader och regn som ibland blir till stora blöta snöflingor. Vi har översvämning i trädgården och man kan ro ut på vägen. Hundarna tvekar - ska de gå eller simma ut på sina promenader?
Vårens utvecklingssamtal har gått igång också. Jag tycker att man säger i stort sett samma saker på allihop, ibland glömmer jag nästan vilket barn det är jag sitter där för...
Väggarna i hallen är snart uppe och det ska läggas ett tak, sedan är det dags för målning. Jag tänkte vara lite djärv ett tag och bryta av de vita väggarna med lite ljusgrått i hallen. Det blir nästan grått längs golvet ändå när man stött emot med skor och stövlar. Jag får se hur vi gör, det är bekvämt att hålla sig till en färg också, man kan ha en hink färg och bättra på där det behövs och det är samma som gäller överallt.
Melodifestivalen är igång också. Jag tittar och förundras - alla dessa x-factorstjärnor och Idol-stjärnor som jag inte har en aning om vilka de är eftersom jag inte tittar på vare sig det ena eller andra. Och jag tycker att alla ser likadana ut och sjunger likadant, det är verkligen tråkigt. Hoppas det kommer något bra i nästa två deltävlingar.
Söndag idag och det är tid för skolarbeten som inte hunnits med under veckan. Tyvärr sparas ju de tråkigaste jobben till sista dagen - jag känner igen det och är likadan själv. Bara att traggla på tills det är klart.
Jag köpte Jamie Olivers senaste kokbok och den var verkligen inspirerande. Det började klia i fingrarna och jag tänker absolut ta till mig det han skriver. inte för att jag slänger speciellt mycket mat men jag fastnar lätt i gamla rutiner och det finns så mycket olika mat att laga. Gäller att börja med matlistorna igen...
Nu väntar vi på sportlov och lite ledighet. Det är skönt att bara slippa passa tider och packa idrottsväskor...

Tisdag 28 januari

Januari känns verkligen lååång!
Men idag är en fin dag, det snöar lite stillsamt och är bara noll grader ute.
Saga har dragit upp ett skidspår i åkern och den används flitigt av flera. Kul! Lite svart ute fortfarande när de kommer hem så de åker med pannlampa på sig för att se var de sätter skidorna.
SÅ glad jag är för vår kamin! Det här är första vintern vi bor här som vi inte har frusit en enda gång. Nu har det ju inte varit lika kallt heller som vissa andra vintrar, men ändå. Den värmer långt ut på golvet så det känns nästan som vi har golvvärme i vårt sovrum - lyxigt verkligen.
Annars är det ganska stillsamt här. Vi snickrar lite i hallen när andan faller på. Mest är det att skotta och hugga ved, tvätta och stryka, baka bröd och laga mat - det vanliga livet. Ibland är det väldigt skönt det där vanliga man pysslar med. Särskilt efter jul- och nyårshelgen när det trots allt är en del krav som hänger över en.
Hur kan det komma sig att mjölken ALLTID är slut? Jag fattar inte den grejen. Vi köper mjölk mest hela tiden och den är alltid på upphällningen. Jag vill bara ha en liten skvätt i mitt kaffe. Köper litervis med mjölk men när jag öppnar kylen så står det ett ensamt litet paket där och skäms längst in. I-landsproblem verkligen!
I eftermiddag ska jag åka in till stan och fika med Karin - det ska bli roligt!

Onsdag 8 januari

Dagens bild är mitt guldhjärta som jag fick av Erik på någon bröllopsdag - jag har faktiskt glömt vilken...
Idag, hur som helst, är det 37 år sedan vi gifte oss. Det var en gnistrande kall januaridag och Göteborg visade sig från sin soligaste sida. Vi gifte oss i rådhuset i Göteborg och hade middag för några få utvalda på Långedrags Värdshus. Många, många viskade bakom våra ryggar att det här, det kommer aldrig att funka. De som sade så har varit gifta både två och tre gånger under årens lopp. Det är en helt fantastisk känsla att ha varit gift så länge. Man blir som en person i många lägen. Erik kan vara ute och åka och jag tänker att han ska ta med sig hem det ena eller andra. Men jag behöver inte ringa och säga det, han tänker samma sak, det är häftigt. Allt man delat genom åren, så många minnen av alla slag och sorter.
Ny termin rasslade igång idag. Nationella prov går igång nästa vecka - ingen rast och ingen ro.
Här hemma väntar vi på rörmokaren som ska ta bort lite rör på golvet i hallen innan vi kan fortsätta jobba där. Vi har tvättmaskinen där och jag vill ha den lite högre upp och då måste rör tas bort - alltid är det något...
Stickar en halsduk och jag tycker att den är en halvmil lång men ändå går den inte runt mer än ett varv. Det ska bli en sådan där tubhistoria så den måste gå minst två varv runt. Bara att sticka vidare. Självrandande garn och det är alltid kul att sticka med.
Nu ska det bli kaffe och härliga, handgjorda chokladpraliner vi fick av barnen i julas som vi sparat till denna högtidsdag!

Fredag 27 december

Julrosen blommar för fullt och är så fin - för mig är det den finaste julblomman. Men huset är fullt av hyacinter också som står i full blom och det luktar härligt!
Vår Stockholmsresa blev väldigt lyckad på alla sätt. Vi åkte till Söderhallarna och det var lång, lång kö vid Melanders fisk. Bara att stå där och vänta om man ska få tag i godsakerna! Men sedan var det färdigköat, det var fritt fram hela resten av dagen. Det är jättehärligt att åka till Stockholm precis dagen före julafton, det är väldigt lite folk i rörelse. Och härligt att komma hem till ett julfint hus och sätta sig med varm choklad och titta på det man handlat. Grand Hotels veranda var en upplevelse, jag har aldrig varit där förut.
Julafton med lugn och ro och eftersom inga yngre barn var hemma tog vi det som vi själva ville. Vi åkte in till stan och gick på midnattsmässa och det var stämningsfullt och fin musik.
Igår var vi på lite mellandagsrea. Mest blev det MQ men några andra butiker stormade vi också in i - det var roligt att gå där med sina stora barn och hitta lite av varje. Maken och sonen fick fina tröjor, döttrarna fick lite kläder även om det bara blev ett par sockor till en av dem.
Nu väntar nyår och vi ska inhandla lite fyrverkerier. Hela brokiga familjen kommer vara samlad och ska skåla in det nya året i "barnchampagne" - allt är precis så som det måste vara...

Lördag 21 december

Idag har jag gjort två romtryffeltårtor. En av dem ska med på julkalas imorgon när vi åker till Otterbäcken.
Pepparkakshuset har barnen gjort och hyacinterna doftar i hela huset. Det brinner ljus mest överallt och julmusiken flödar fritt... det är onekligen jul snart...
På måndag går vår traditionella julresa till Stockholm av stapeln. Ett besök på Söderhallarna och inhandla lite goda grejer till julbordet, kolla in julskyltningen på NK och titta på den enorma granen, lite vandring i gamla stan och nytt för i år är att vi ska avnjuta afternoon tea på Grand hotels veranda. Det ska bli jättekul!
Vi har hämtat våra fåtöljer som vi fått omklädda. Så fina de blev. Fåtöljerna kommer från en möbelfabrik som hette OPE och de heter Skrindan. Jag fyndade dem för 100 kronor för båda för flera år sedan och nu har de fått fintyget på sig.
Det blir en annorlunda jul i år för alla fosterbarnen ska vara hos sina familjer och fira jul så det blir "bara vi" - det känns verkligen konstigt. Inte ska Erik jobba heller något speciellt så vi ska verkligen bara njuta av ett par lediga dagar.
Arbetet med hallen fortskrider så sakteliga och vi ska försöka få den färdig nu under jullovet.
Det finns bilder på de fina fåtöljerna. Bilden här ovanför är Linneas julspeldosa som hon fick när hon var liten.

Måndag 2 december

2013 har inte riktigt varit vårat år...
Men nu ligger det snart helt bakom oss och vi kan ta nya tag och vi ska uppdatera hemsidan oftare än vad som blivit under hösten.
Redan första advent! Vädret gör att det fortfarande känns som hösten. Det dalade några flingor här en eftermiddag men annars har det mest varit höstlikt.
Vi har fått en gran på altanen och det lyser så fint. Det var Olle och Saga som tog en vända i skogen och hämtade den. Och första ljuset blev tänt och lite lussekatter bakade till själva tändningen.
De yngsta i familjen har en chokladkalender som de turas om att öppna och det känns sig ganska likt som det brukar vara i julens första tid...
Vi jobbar i vår hall som vi tänkte skulle bli färdig till jul. Vi får väl se hur långt vi hinner, man får ta det bit för bit. Vi ska sätta in en ny ytterdörr men det får bli till våren för det blir nog lite dragigt annars...
I sovrummet har vi äntligen fått in vår kamin. SÅÅ skönt det är att gå och lägga sig mellan varma lakan och inte trippa på tå på ett iskallt golv. Tänk vad värme betyder för trivseln! Nu har vi både vedspisen och kaminen och de är så varmt och skönt i hela huset och knastrar så hemtrevligt.
Karin strävar på med sin kriminologi och tycker det är roligt. Det är verkligen precis så intressant som jag tyckte det såg ut när hon kom hem med sina böcker.
Saga jobbar med sitt gymnasieprojekt. Det ska redovisas direkt efter jullovet men hon har det under kontroll, det är lite finslip kvar.
Olle jobbar på han också. Andra årskursen på gymnasiet är ju lite lugnare. Allt har tagit sin form och det är bara att jobba på inför sista året.
Linnea jobbar tre dagar i veckan på Resurscentrum i Kumla och trivs bra där. Hon söker lägenhet i Örebro och vi hoppas att hon snart ska få en.
Vi har tre fosterbarn för närvarande. Ett tag hade vi fyra men en pojke har flyttat till annat boende så nu är det två pojkar och en flicka som bor hos oss.
Erik jobbar med sin terapi. Han har telefonjour på nätterna också. Ni vet, de som ringer 112 och vill prata med en jourhavande präst - då är det bland annat honom de ringer till.
Själv stickar jag vidare... det är mycket sockor som gäller nu och jag stickar allt vad jag hinner.
Vi ska lägga upp nya bilder så kan ni se om det är något som förändrats - jag kommer nästan inte ihåg längre hur det såg ut här när vi flyttade hit!
Ängeln på bilden fick jag av Saga förra julen. Den har stått framme hela året för jag tycker så himla mycket om den!

Tisdag 3 september

Så hamnade vi i september helt plötsligt...
Hoppas kantarellerna växer i skogen så det knakar för på lördag ska vi ge oss ut och leta.
Olle gick med stor iver till skolan i morse - idag ska de äntligen få sina datorer - de har väntat sedan hösten förra året. Men den som väntar på något gott...
Karin har varit på sitt livs första föreläsning på universitetet idag. Hon var nog lite nervös men det hade gått jättebra och varit såå roligt. Hon läser ju kriminologi och litteraturen verkar så himla spännande så jag tror att jag ska läsa den jag också, lite i smyg sådär.
Vi tog så fina kort förra helgen på våra nya tak och lite annat som vi gjort i sommar. Men så blev det inga... märkligt. Vi ska göra om det i helgen så får vi se om vi får upp några bilder här. Det är helt fantastiskt hur tre små fönsterplåtar kan göra om hela huset på något konstigt vis - varför har vi väntat så länge med det?
Jag har börjat skissa lite på vår trädgård. Nu när huset är färdigt på utsidan känns det verkligen att det är hög tid att ta itu med den. Vi ska börja med att sätta upp nya grindstolpar och ny grind. Jag vill ha stolpar i gråsten, det är så fint! Får vi se vad det blir när det är klart. Lite trampstenar och stenläggningar så blir det jättefint.
Annars är det som vanligt när höstterminen sparkar igång en hel massa möten överallt. Vi fick ju två nya pojkar till oss i våras och de började ny skola nu och man behöver informera. Både Saga och Olle har möten med sin studievägledare som de vill att vi är med på. Och så de vanliga föräldramötena... känns som vi kan gå på ett och kopiera liksom...
Ge er till tåls så kommer fina bilder till helgen!

Fredag 23 augusti

Oj oj, nu bara rasslar tiden iväg. Vart tog hela sommarlovet vägen?
Vi har faktiskt bara tagit det så lugnt som det gått. Inga yviga resor eller något sådant. Badat, solat, njutit av solen. Och gjort några små utflykter. Vi åkte till Stockholm och Vasamuseet och alla barn var helt förundrade och hade kunnat gå där hela dagen. En liten promenad i Gamla stan hann vi också med. På väg till Stockholm stannade vi i Tensta och handlade i den helt fantastiska mataffären de har där. Fin torghandel också och vi fick med oss goda persikor hem.
Här hemma har det hänt mycket. Vi har rivit vår altan och tagit ner hela taket. Istället fick vi byggt ett fint litet tak över själva dörren bara. Den ingången ska bli grovingång. Senare i höst kommer de och sätter in en ny entredörr och nästa sommar ska det bli veranda och stor entretrappa på gaveln. Källarnedgången fick också tak. Kommer bilder på det. Renoveringsteamet var det som byggde taken och jättefint blev det. Målaren kom och så fick vi målat hela huset också. Nu återstår lite fix med några fönster, sedan är hela huset färdigt på utsidan - härligt!
Inne börjar köket ta form och vi har väl fått ganska klart för oss hur vi vill göra nu.
Nästa projekt är övervåningens hall som ska målas och där ska bli teverum för barnen.
Alla friska och krya och skolan sparkade igång med dunder och brak. Det var väl ingen som direkt studsade dit, men ändå roligt att träffa kompisar och bli lite uppdaterad om vad som hänt under sommaren.
Annars tar vi var dag för sig och är glada att vi har varandra. Det har vi alltid varit men våren innebar att det blev extra klart och tydligt att inte ta varandra för självklara. Jag ska återkomma till det när det är lite mer på avstånd...
Trädgården har vi också fixat lite i. Vår paviljong blir jättefin och det växer kaprifol och klematis där precis som jag tänkt mig. Vi har fått ett tak också! Vi lade att kamouflagenät över paviljongen och vips känns det som ett litet hus. Armeringsmattor knutna mellan de svarta stolparna och det känns som väggar på något underligt vis.
Olle har flyttat in i eget hus under sommaren och det kommer bilder på det också. Vi ska ta kort i helgen och lägga upp. Imorgon ska vi köra barn hit och dit och så ska vi måla de nya taken! Härligt att hösten dröjer - här är som högsommar. Det är bara när jag ska hänga tvätt på morgonen som man känner att det närmar sig höst - det är mycket dagg i gräset, dimman ligger som slöjor över ängarna, tranorna skriker och får luft under vingarna, rådjuren betar i dikeskanten - ja, det är fint så det förslår!

Söndag 14 juli

Ibland blir det alldeles onödigt stökigt här i livet...
Men nu är vi på banan igen och livet vandrar vidare.
Under våren har vi fått till oss två nya pojkar. De är nio och tolv år gamla och nu har vi fyra fosterbarn. Familjen både krymper och växer på något konstigt vis.
Karin har flyttat hemifrån och bor nu i egen lägenhet inne i stan. Saga har tagit över Karins hus och Olle bygger på ett eget och det är snart färdigt - han flyttar nog in där nästa vecka och då kommer det in bilder.
Linnea är lite osäker på hur hon vill bo egentligen. Det svänger hit och dit och just nu vill hon bo i ett hus på gården. Nästa vecka vill hon antagligen bo i lägenhet i Kumla eller Örebro. Hon får vela på lite så får vi se var det slutar - det är inte bråttom.
Karin har tagit studenten! Med dunder och brak firades det. Hon gick ur gymnasiet med alldeles strålande resultat och kan verkligen vara stolt över sig själv. Till hösten ska hon läsa kriminologi på universitetet här i Örebro.
Saga tränar för fullt. Hon tänker göra GMU - Grundmilitära utbildningen - efter att hon tagit studenten nästa sommar.
Olle kämpar på och är glad att det är sommarlov!
Linnea har börjat jobba vid sidan av att hon läser på komvux i Kumla. Hon jobbar på cafe och trivs bra med det.
I huset har vi äntligen fått färdigt i vårt burspråk. Det blev jättefint och nu är snart hela köket färdigt. Nästa sommar ska vi lägga nytt golv på bottenvåningen. Nu bygger vi färdigt Olles hus och vi ska måla hela vårt stora hus också.
Taket på vår altan har blivit rivet och nu väntar vi på snickaren som ska bygga ett litet tak över ytterdörren.
Det finns lite nya bilder här och där som ni kan titta på om ni vill.
Nu är vi tillbaka med nya tag så nu får ni komma in här och titta på lite nya bilder och texter!

Söndag 24 februari

Så tassade sportlovet förbi... lite skidåkning, lite bio, lite sova och slappa - så som ett lov ska vara.
Vår Sten har lämnat oss. Det är så sorgligt och det har legat lite som ett täcke över hela sportlovet. Efter tio år blir det tomt även om det finns flera hundar här i familjen. Han har funnits i nästan hela barnens liv och blivit en så stor del av vår familj. Vi är glada att han fick lämna oss sådär i farten innan han hann bli riktigt sjuk. Vi kommer alltid minnas honom som en glad och lycklig "mattjuv" som spred mycket glädje omkring sig. Så mycket roligt han haft med barnen och så mycket han fick uppleva under sitt liv. Vi ska göra en liten "himlaflik" till honom så småningom.
Idag är det sol och snön ligger som ett täcke över åkern utanför köksfönstret. Det är verkligen fint. Nästa vecka har de lovat att våren skulle komma - verkar lite väl tidigt måste jag säga. Olle räknade ut att det bara är fyra veckors jobb kvar till påsklovet.
Lite planering inför sommaren har vi roat oss med. Barnen tänker sig till London och det skulle vara jättekul att åka dit - det var hur många år sedan som helst som Erik och jag var där.
Alla var hemma över sportlovet och det är roligt när alla är samlade. Jag har inte riktigt vant mig vid att Karin är borta hela veckorna, man behöver vänja sig känner jag så det är bra att hon kommer hem på helger och lov än så länge.
Vi väntar på offert från våra snickare - verkar lite segt... Vi ska bygga in altanen så det blir ett vanligt bostadsrum där och flytta ingången till huset. Och vi vill gärna komma igång nu snart. Men de hörs säkert av - det är bra snickare!
Här hemma har förkylningarna avlöst varandra så det har inte blivit så mycket gjort. Lite vantstickning bara. Jag ska göra en liten webbutik här på hemsidan så kan ni beställa och köpa direkt, jag förstår att det blir lättare så.
Nu ska det stekas plättar!

Fredag 1 februari

1 februari idag - sol och nästan barmark. Man längtar efter frökatalogerna nu och att få ägna sig åt lite försådd. Snart är det dags. Krukväxterna står i fönstren och väntar på omplantering efter den mörka vintern.
Annars har det inte hänt så mycket känns det som. Men så kom jag på att det faktiskt gjort det ändå. Karin har flyttat hemifrån och bor i stan i egen lägenhet. Det var ett litet pyssel att få dit alla grejer och få det fint. Och en så himla massa grejer man behöver - det hade jag nästan glömt. Man kommer ihåg det stora men det behövs kaffemått och vitlökspress också... Förrådet är välfyllt så faktiskt har hon inte behövt köpa särskilt mycket. Nu väntar Karin på att ta studenten och sedan ska hon ge sig ut i vuxenlivet. Jag minns själv hur spännande det var!
Saga har flyttat ut i Karins hus och när Karin kommer hem så delar de hus. De har ju delat rum i nästan hela sina liv och det finns mycket att prata om när de träffas numer så lampan är tänd till långt in på natten.
Alla hundarna mår bra även om Sten haft en öroninfektion. Han är över tio år och vi märker att han börjat bli gammal nu. Hör lite sämre och orkar inte riktigt kuta runt lika mycket som förut. Han lägger sig gärna på altantrappan och tittar på när de andra rusar runt. Just nu löper båda tikarna så det är ett herrans liv på hanarna, det måste vara en så urjobbig tid för dem med alla lukter som blir. Vi håller isär de så gott det går så det funkar ändå. Snart är det över också och allt blir som vanligt igen.
I huset ska vi nu ta tag i burspråket i köket igen. Det gick i stå helt och hållet när båda tjejerna flyttade ut ut huset.
Igår pratade de om studenten. Jag blev lite nervös där måste jag säga. Balklänning och skor och frisyrer och mössa och jag vet inte allt vad de rabblade upp. Ja, det ordnar sig säkert och alla kommer nog att bli nöjda.
I ett svagt ögonblick i höstas när Olle hade en liten svacka i skolan lovade jag honom att om han fick ett fint betyg i matte skulle han få en surfplatta. Det var onekligen ett väldigt bra knep! Betyget blev strålande och nu har han fått sin surfplatta och vi ser honom nästan inte alls. Men så härligt det är att se när någon blir så himla glad! Man kan leva på det länge.
Idag ska alla samlas här hemma. Det är skönt måste jag säga för det blir tomt när någon "försvinner". Så Erik och jag ska samla ihop dem i stan och sticka iväg och handla något till fredagkvällen. Mysigt...

Onsdag 2 januari

Så var det ett nytt år! Vi vill önska Er alla ett härligt nytt år och hoppas att allt ni önskar er slår in!
Här var det lite tunt med nyårslöften... man lär sig med åren...
Erik börjar året med lite välbehövlig semester. Vi ska försöka få färdigt i burspråket i köket - det har tagit lång tid. Men ibland blir det så - det går liksom i stå och då får det väl göra det.
Julhelgen var lugn och fridfull, måste jag säga. Alla blev glada för sina Traderapaket - det var roligt att köpa julklappar så! Men jag vet inte om jag gör likadant nästa år.
All snö har regnat bort så nu är det barmark. Vi hade riktig översvämning på tomten igår och det var halt som en skridskobana, men nu är det borta. Solen strålar från en blå himmel och det är jättefint.
Saga fyller år nästa veckan men vill bli firad på lördag så det får bli så. Det är inte så jättekul att fylla år så nära jul- och nyårshelgen. Allt man önskat sig har man redan fått, kalas har man haft så det räcker och blir över. Men nu fyller hon 18 i år så något ska vi väl hitta på. Usch, alla barnen blir så stora - själv är jag fortfarande tjugo och helt rynkfri...

Lördag 15 december

Redan tredje advent imorgon...
Men jag har faktiskt köpt de flesta julklapparna till barnen. I år kommer de från Tradera och jag hoppas att de kommer tycka det är roligt med lite gamla grejer. Saga lägger väl upp foton på fynden så småningom.
Nästa vecka blir det lite julbak och vi ska göra godis och på lördag bär det av till den traditionella Stockholmsutflykten före jul. Det är alltid lika roligt att åka dit så nära julafton. Man kan köpa "det sista" och så brukar vi handla julmat på Söderhallarna.
Alla mina sockor och pulsvärmare är slut för i år. Jag ska sätta mig och sticka upp nya under jullovet. Fotona som finns är fortfarande bra beskrivningar på det jag stickar så det är bara att gå in där och beställa om ni vill. Men nu är alltså allting slut och mina sista beställningar är på väg till nya ägare. Tack för alla fina mail jag fått, jag är glad att ni är nöjda och belåtna!
Annars lufsar det på här. Jag har gjort lite julgrupper som jag tror att Saga tar bilder på idag och lägger upp på sin fotosida. Idag ska jag sy en stor, röd julduk till köksbordet.
Alla väntar på jullovet och nästa vecka är det ju sista veckan. En hel del prov som ska avverkas och uppgifter som ska lämnas in. Den här veckan har det varit nationella prov i matte och de fortsätter nästa vecka också. Måste vara lite svårt att få till rätta engagemanget när man väntar så ivrigt på tomten!
I år har jag ingen aning om vad jag ska lägga i deras julstrumpor. Det ska vara någon speciell grej. När de fyllde sju fick de egen dörrnyckel, när de fyllde tio fick de bibliotekskort... i år har jag ingen aning men det brukar lösa sig. De har önskat sig varsin trisslott och vi får väl se...
Fy, så kallt det blev. Här fick vi lägga ner allt vad snickrande heter och bara se till att vedspisen brann och att det fanns ved tillräckligt - det var svårt att riktigt hinna med någonting annat. Och inte har man någon speciell lust heller när det är så isande kallt. Idag snöar det för fullt så det blir att skotta!

Onsdag 28 november

Liten närbild på vårt "grindlås" idag... börjar rosta sönder, jag får göra ett nytt till våren.
Snö, is och vattenblask i hela trädgården. Men det ska frysa på till helgen och då blir det fint. Jag tror barnen kan åka skridskor på gårdsplan så mycket vatten ligger det där.
Och äntligen är november snart, snart slut - underbart. Den här veckan ska adventsstjärnor och ljusstakar upp i fönstren och det är så fint när det lyser överallt.
Jullovet hägrar. Jag har bett om önskelistor men det blir svårare för varje år att veta vad man önskar sig i julklapp. I år går mesta delen av julklappspengarna till Läkare utan gränser - det känns både viktigt och meningsfullt. Förra året köpte vi getter och höns genom Röda Korset. Året innan köpte vi malariatält. Det är roligt att ge något som man vet kan innebära ett mer uthärdligt liv för någon.
Årets julresa till Stockholm är inplanerad också och det är alltid lika roligt att åka dit precis före jul. När vi kommer hem därifrån med julmat och lite paket då börjar julen i den här familjen på allvar.
Annars är det lugna gatan här. Olle har börjat samla på fickur som vii köper på Tradera. Jag har köpt en del julklappar till alla barnen på Tradera i år - det är roligt med gamla grejer - jag hoppas att de tycker det också.
Burspråket i köket är snart färdigt nu och det blir så fint. Bara att måla taket vitt - det har varit omålat - ger så mycket ljus. Och nu behövs det mycket ljus!
Det kommer foton på burspråket men det blir nog inte till första advent som vi tänkt från början. Det behövdes lite eljobb också och det får vår elektrikter Tommy ta hand om!
Både Ernst och Loke har varit och ögonlysts och båda hade fina ögon utan anmärkning! Nu är båda färdiga för avel. Men det bästa är ju att man vet att de friska och inte har några problem med vare sig höfter eller ögon!

Lördag 10 november

Frostig november och det händer inte så mycket här.
"Läxön" är färdig och det finns några bilder på den.
Det finns också bilder på min "nya" trappstegsstol! Den är jag så himla glad för så det finns inte! Letat och letat i massor av år och det är klart att det var i Hälsingland den fanns!
Köksväggar i burspråket håller på att bli färdiga nu. Jag har blivit lovad att det ska vara målat och färdigt till första advent...
Alla är friska och det är jag glad och tacksam för.
Alla längtar efter advent nu. Tända ljus och pepparkaksdoft - det behövs något som lyfter för november är hemsk...
Kika på den nya bilderna - det kommer fler snart!

Måndag 15 oktober

Idag kom resultatet från Ernst höftledsröntgen från Svenska Kennelklubben.
Han har fria fina höfter - A-höfter! Härligt och vi blev jätteglada! Så skönt att det var bra!

Söndag 14 oktober

Saga tog lite närbilder från trädgården för ett tag sedan. Väldigt roligt att se sin trädgård ur det perspektivet. Man får fundera på en del grejer var man har dem egentligen. Jag ska lägga upp lite bilder i hennes album.
Äntligen är allt färdigt med Eriks hemsida - det tog tid! Nu ska han bara fixa till den lite och sedan är det bara att gå in där och titta.
Senaste tiden har jag ägnat en del åt Tradera. Det är väldigt roligt med deras auktioner men man måste hålla i sig när minuterna tickar ner och det går mot sin upplösning. Väldigt spännande! Igår fick jag en fin matta i grevens tid, vi var två stycken som slogs om den men jag vann haha! Den kommer bli så fin i vardagsrummet, ni ska få se när den har kommit.
Jag samlar på Old Höganäsporslinet och det har jag också fyndat en del där. Kul är det hur som helst.
Beställningar på stickade julklappar börjar droppa in - det är alltid lika roligt. Ni som är intresserade av handledsvärmare, sockor eller vantar - var ute i god tid så är vi alla säkra på att ni får dem i tid till julklappsinslagningen!
Våra sovrumsfönster är på plats och det var så himla skönt. Nu kan vi vädra igen och det var behövligt. Jag kan bara inte sova när det är för varmt, hellre lite kallt och en extra filt än för varmt.
En vägg till i köket håller på att bli färdig. Jag gör någon form av köksö. Fast den ska vara till läxläsning... alla samlas i köket och vill ha hjälp med läxorna. Eller bara lite sällskap. Det blir alltid när jag lagar middagen av någon anledning. Och jag går fram och tillbaka mellan köksbänken och matbordet för att se och höra. Nu har jag tröttnat på det. Bättre att ha alla nära mig så det får bli en "läxö" mitt i köket helt enkelt. Hellre anpassa sig efter verkligheten än att bli irriterad över spring fram och åter.
Vi har varit lite dåliga på att lägga upp nya bilder men nu finns det lite att visa så det kommer till nästa gång! Lovar!

Fredag 5 oktober

Lite lätt stillastående just nu, måste jag erkänna.
Saga har varit på rekryteringshelg i Enköping på ledningsregementet där. Hon var precis eld och lågor när vi hämtade henne och ville fortsätta på en gång. Men men, gymnasiet först. Helt plötsligt kändes det alldeles oviktigt att gå till skolan. Nu vet hon att det väntar något spännande på henne när gymnasiet är slut och det är inte alla ungdomar som vet det. Härligt att hon trivdes så bra där!
Olle, vår lille pôjk har gått och blivit 16 år! Man fattar ingenting när man ser honom - hur gick det till att han blivit så stor? Han önskade sig hörlurar och en ny portfölj och så får det bli. Fyllde år på en tisdag och det var inget roligt så han ska firas imorgon.
Vi kittar och målar fönster för det vilda just nu så det ska bli klart innan kylan sätter in. Men fy sjutton vad varmt det blir med isolerplast för fönsterhålen! Just nu är det vårt sovrum som ska få fina fönster och man storknar nästan därinne på natten.
Karin har kommit fram till vad hennes gymnasiearbete ska handla om och det kommer bli så himla bra! Ska bli jättekul att se det till våren. Mycket sång och glädje där!
Erik fick ett förfärligt strul med sin hemsida. Den kommer igång så småningom när alla problem väl har löst sig. Och det är inte jättebråttom heller, han står precis i startgroparna.
Vi har blivit med höns! Nu ska vi bara fixa en av boxarna i stallet så ska de bo där tillfälligt medan vi får hem ett riktigt hönshus med hönsgård. Jättekul och det kommer bilder på dem så fort fotografen (Saga) får en stund över - det är mycket nu på alla fronter.
Hösten börjar flamma rejält nu och det är så vackert vart man ser med all gyllengul färg som sprakar. Härlig tid nu när man kan tända eld ute och sitta och bara mysa!

Onsdag 12 september

Vår kaprifol står full av röda bär och är så vacker! Nu börjar det spraka av färger på träden också. Barnen tog in så fina löv som vi hade på köksbordet - det ser så härligt ut med alla guldfärger.
På lördag ska vi ge oss ut i skogen och se om vi hittar några Karl Johan - det är min absoluta favoritsvamp och jag tror att det finns mycket av dem nu.
Erik har startat en egen hemsida: www.KBTskarbjorka.se Den är absolut inte färdig ännu och det kommer in mycket information där de närmaste dagarna för den som är intresserad.
Så snabbt allting går in i sina hjulspår. Sommarlovet börjar kännas alltmer avlägset. Idag fick jag hem en tidning där man skrev att det var dags att börja förbereda sig för julmarknaderna. Nej, det kan inte vara möjligt! Sommaren är väl inte ens riktigt slut än - i varje fall har vi fortfarande sommartid ännu några dagar.
Saga ska åka till Enköping och påbörja en rekryteringsutbildning där. Det ska bli spännande att se hur det kommer vara. Det är över en helg första gången och det är nästa helg hon ska dit. Hon vill bli hundförare. Och skådespelare. Och sångerska... Men vill man så kan man göra precis vad man vill.
Vi har börjat höststäda lite i trädgården, krattat löv och gjort fint i rabatterna. Eller rabatter och rabatter, vi har egentligen bara en och det är runt vår gamla brunn. Det är fuktigt där så det växer bra. Alla stuprör och hängrännor har blivit rensade också.
Linnea flyttar snart in i sitt hus. Det ska bli jättekul att få lägga upp bilder på hennes inflyttning!

Söndag 2 september

Igår var vi ute med alla hundar och fikakorg i skogen i Hjortkvarn. Vi hade en svampkort med oss ocskå. Utifall att... Och herrejösses vilka kantareller det växte i den skogen! Jag har aldrig sett något liknande. En kantarell fyllde hela stekpannan. Jag trodde att de skulle vara vattniga och lite smaklösa men de smakade kantarell rätt upp och ner - jättegoda! Vilken lycka! Att man kan bli så glad för att man fyller en korg med svamp. Det fanns en hel del fina soppar av olika slag och sorter också. Så nu lär det bli svamppaj och svampsås till det mesta ett tag framöver. Och snart är det dags för äpplena och äpplemoset - hösten är inte helt fel den heller...
Så var skolan igång på allvar. Rätt skönt, tror jag, med alla rutiner på plats. Alla trivs och har det bra i sina skolor och det är man tacksam över - inte alla som känner så inför sina skoldagar...
Imorgon ska vi åka in och inreda lägenheten som vi fått i stan. Den ligger alldeles vid Stadsparken och det ska bli roligt att kunna sova över där ibland.
Olles marsvin har fått fina uteburar så nu kan de vara ute året om. Skönt att slippa kånka burar ut och in varje dag. Det är som en liten uteplats till varje bur så de kan gnaga lite på maskrosblad och beta lite gräs - väldigt fint blev det. Kommer bilder på dem så småningom.
Första höstveckan som börjar imorgon känns det som. Alla långbyxor har åkt fram och höstskorna har åkt på också. Det är riktigt kallt på mornarna när ungarna cyklar iväg till bussen. Tranorna har snart flyttat allihop. De har ett stråk på vår åker där de stannar och vilar en stund. Och för ett herrans väsen! Är man ute och pratar hör man knappt vad den andre säger när de sätter igång sina serenader. Men det är helt fascinerande att se hur de grupperar sig och har en så tydlig ordning innan de lyfter och ger sig iväg. Svanarna och gässen for för ett tag sedan och nu är alltså tranorna också borta. Hösten är här!

 

Fredag 17 augusti

Så har vi då varit i Askersund på hundutställning. Loke och Ernst skötte sig exemplariskt. Så var det då Selma - kära lilla Selma... Hon ställde upp sig fint, det var inga problem. Sedan skulle hon börja gå - gick inte alls. Någon hade gjutit fast Selma i gräsmattan, hon gick inte att rubba! En snäll utställare kom med ett annat koppel - "så kanske du kan dra henne framåt". Nä, det gick inte att dra henne. Runt utställningsringen hade man i varje fall roligt... och vilken förstående domare. Det gick trots allt rätt bra för Selma som kom tvåa bland valparna - bra jobbat Karin som ställde ut henne!
Efter utställningen åkte vi och köpte Sagas efterlängtade ankor. Det är ett par mignonankor och det kommer bilder på dem alldeles snart. Hon har haft ankor förut och saknat dem jättemycket så det var kul att hon hittade just detta lilla söta par. Nu håller Saga på och murar ett ankhus och det kommer bli så fint. Blir bilder på det också så småningom - taket fattas än så länge.
Igår var vi i stora köpcentrat och inköpte vad som behövs inför skolstarten - allt från gympaskor till stift till pennor. Skönt att ha det gjort så behöver man inte stressa iväg första skolveckan.
När vi hämtade ankorna tog vi en liten (!) promenad i skogen. Och efter tio sekunder hittade vi en hel påse med kantareller. Eller ja, de låg inte i påsen, den hade vi turligt nog med oss. Så nu längtar jag efter en skogstur med vovvar, matsäck och svampkorg.
Kanske kan bli av nu i helgen!

Måndag 6 augusti

Hur fort går en sommar? Jättefort! Fortfarande augusti kvar - härligt!
På lördag ska vi till Askersund på hundutställning och det blir premiär för Selma. Hon vägrar stå upp och lägger sig ner hela tiden så det kommer nog att gå strålande... Ernst var och trimmade sig idag och är så fin. Även Loke ska ställas ut. I slutet av augusti är det meningen att han ska börja sin utbildning till servicehund. Det startar med ett mentaltest men det kommer han att klara galant hoppas vi.
Sommaren har varit lugn. Vi tog en tur ner till Ullared och fyndade diverse kläder och bakplåtspapper och bullformar och shampo och deodoranter och... en hel massa annat. Det var en jättekul dag.
Till Brunneby musteri åkte vi en annan dag och köpte lite saft och marmelad. Det är alltid lika kul att åka dit. Vid Borensberg finns en helt underbar antiklada som man kan gå och skrota i hur länge som helst. Jag hittade en jättefin matta där som jag ska lägga upp kort på.
Erik har fått en liten lägenhet inne i stan där han ska ha sin terapi. Vi hade värsta turen och fick den första lägenheten vi sökte. Det är en etta bara och vi ska ta kort där också så får ni se.
Lite bad i Hällebosjön, lite glass från Italien, lite grillning och annat som hör sommaren till har vi också hunnit med. Men mest har vi byggt på Linneas hus som nu står där så fint och bara ska göras klart inne och så inredas. Det kommer bli hur bra som helst och Linnea väntar verkligen på att få flytta ut.
Alla känner att det börjar dra ihop sig mot skolstart snart. Olle börjar bli lite nervös, han börjar gymnasiet. Saga och Karin sätter upp nya mål som de vill nå under det nya läsåret. Vi kommer lägga upp bilder från utställningen på lördag och det kommer komma bilder på Linneas hus när det är helt iordning.
Fortfarande sitter vi och njuter i vårt vardagsrum och är verkligen nöjda med hur det blev därinne. I höst ska vi börja ta itu med köket. Vi behöver lägga nytt golv där också för det svajar betänkligt på sina ställen där golvskivorna börjar bli dåliga.
Imorgon ska jag kitta några fönster - att det ska ta en sådan evig tid!

Onsdag 26 juni

Varför känns det som att det alltid är den tiden i månaden när man ska betala räkningar? Usch, det är tråkigt.
Här förbereder vi oss för Hova Riddarvecka. Olle ska spela med i ett medeltida skådespel och han tycker det ska bli jättekul. Flickorna ska sjunga så i år åker vi föräldrar bara och tittar på våra barn och ska inte sälja någonting. Det ska faktiskt bli skönt.
Tjejerna syr medeltidskläder för fulla muggar och övar på sina låtar.
Erik håller på och sätter träväggar i vårt burspråk i köket och jag har målat två skåp. Ett pastaskåp som nu åker ut i hallen för mössor och vantar och så vårt porslinsskåp. Det är fint med avlutad furu med det sväljer så mycket ljus och i köket har vi inte så mycket dagsljus. Det är norrfönster i själva köket och ett västerfönster i matdelen och det blir ganska mörkt om vintrarna. Målar man vitt vinner man massor av ljus. Vi kommer lägga in bilder under dagen så det finns att titta på för den som vill.
Ikväll blir det nog ett bad i Hällebosjön om det inte börjar regna men idag ser ut att bli en fin dag hela dagen!

Söndag 17 juni

Så var då alla skolavslutningar gjorda och sommarlovet är äntligen här!
Olle slutade grundskolan och hade så fin skolavslutning i stadsparken med sång och tal. Jag var verkligen imponerad av honom som gick upp på scen och höll ett tal helt "fritt" ur huvudet. Det var roligt och han fick applåder mitt i talet och det hade han inte räknat med själv. En boost för självförtroendet verkligen.
Vi firade in sommarlovet med en grillfest och gjorde så fina melonkorgar med fruktsallad i. Det var mycket enklare än jag trodde att göra de här korgarna - bara man tog det lite lugnt...
Nu börjar vi lägga grunden till ett nytt litet hus som Linnea ska flytta in i. Jag hoppas det blir klart i juli så hon kan flytta in nu i sommar. Vi ska måla stora huset också och allting tar längre tid än man tänker sig. Det ska ju hinnas med lite bad och en och annan utflykt också!
Sommaren är här!!! Hoppas ni får en härlig sommar!
Det finns lite nya bilder här och där om man vill titta lite...

Lördag 2 juni

Idag gratulerar vi vår underbare, yvige, vilde Ernst på hans ettårsdag! Så fort tiden går - men det fattar inte Ernst som fortfarande tror att han är en liten valp som får plats i knät och inte tar någon plats alls i Sagas säng om kvällen...
GRATTIS på dig!!!

Måndagen den 28 maj

En ros till alla er som tålmodigt väntat på att något ska hända här på hemsidan!
Det har varit lite intensivt på alla fronter.
Flickorna har jobbat intensivt med musikal och fotoutställning. Idag var det sista utställningen vi var på. Det var Karin som hade en så fin fotoutställning i stan. Det är jättekul att de tycker det är så roligt med fotografering. Saga har haft sin musik- och sångredovisning och det är så fantastiskt att lyssna på henne när hon sjunger. Man blir så stolt över de här härliga tjejerna!
Olle har kämpat som en liten blå för att nå sina mål nu inför slutbetyget. Han är så duktig och han har kämpat, verkligen. Både med uppgifterna men också med sin egen ork som har svikit honom under våren. Han vill verkligen att det ska vara slut nu och det är bara några få veckor kvar.
Linnea går på komvux och ska snart få ledigt hon också.
Vårt vardagsrum är färdigt! Det blev så fint och precis som jag hade tänkt mig. Under dagen ska vi lägga upp bilder så ni kan se. Det är så härligt för nu känns det att vi börjar "få ihop" det här huset. Nästa projekt är att få helt färdigt på övervåningen där tv:n ska stå. Det är lite måleri och pyssel däruppe. Men nu ska vi måla huset och fixa lite i trädgården under sommaren. Det är lite svårt att få energi att jobba inomhus när det är så soligt och härligt.
Vi ska köpa oss en grill också. Men det är väldigt svårt att veta vad som är bäst. Finns det någon som har några bra ideer eller erfarenheter är det bara att skriva och berätta - vi tar tacksamt emot alla uppslag.
Alla våra vovvar mår prima. Ernst ska höftledsröntgas snart nu och vi håller tummarna att det går bra och att han har fina höfter. Saga letar efter en tik till honom. Selma, den underbara, är den mest ljuvliga hund jag någonsin har haft. Att jag väntade så länge med att skaffa hundvärldens motsvarighet till mig själv...!
Det kommer upp många nya bilder nu under dagen så det är bara att gå in och kika runt!

Måndag 5 mars

Som framgår av bilden köper jag inte ens ljus...
Nu har det gått två månader av min inteköpaengrejperiod. Det går faktiskt riktigt bra. Det märktes när vi betalade räkningarna i februari att man får pengar över om man inte handlar - visste man ju redan i och för sig, men det är alltid roligt när man ser att det verkligen är så. Det enda jag köpt är en begagnad skinnsoffa som verkligen var ett fynd och som är väldigt praktisk när man har hundar som också vill titta på teve ibland! Soffan hade jag sparat till ett tag och den kostade en bråkdel av vad jag sparat, härligt!
Frosten ligger vit över åkrarana, det är ett konstigt soldis och det är väldigt vackert.
Nu är tre av fem bokhyllor färdiga och vi börjar få ordning på alla bokhögar i vardagsrummet. De här bokhyllorna har inte kostat ett enda öre att bygga eftersom vi använder hyllplanen från våra gamla bokhyllor och själva stommen är ju väggen. Och man får verkligen mer golvyta när man har de inbyggda i väggen, det tror man inte att de faktiskt tar sådan plats. Nu letar vi fina elementskydd som ska upp framför elementen vid fönstren. Det är roligt när man grejar och så ser man att det blir precis som man tänkt sig.
Här är tyst och stilla. Freja har haft sin löpperiod och den frestar på. Nu sover alla vovvar som klubbade små grisar och tar igen all sömn de missat under en vecka. Vi ska kastrera Freja så slipper hon ha det så jobbigt, hon ska ändå inte ha några fler valpar.
Jag sitter och lagar kläder - det har samlats en stor hög med knappar som flugit ut, trasiga dragkedjor och annat som behöver lappas och fixas. Det är roligt för längst ner i högen hittar man sådant man glömt att man hade...
Olle och en kompis har sålt muffins i stan. De håller på med ett litet projekt i samhällskunskapen där de läser ekonomi just nu. De skulle prova på att vara entreprenörer för en dag. Det gick bra, de fick i alla fall sålt alla sina muffins. Pengarna ska gå till något välgörande ändamål som klassen bestämmer tillsammans. Jag tror de har tyckt att det här har varit roligt. Ekonomi i verkligheten liksom.
Karin har köpt sig en ny mobil. Den har större kapacitet än min dator, det är ju inte klokt. En sådan liten grej som klarar av så mycket. Nu är de andra ungarna lite avundsjuka och vill ha en likadan. Vi får se hur det blir - det är mycket pengar.
Nej, dags att sätta på lite fika. Erik kommer hem en vända på sin lunchrast och då kan man skämma bort honom lite. Jag brukar få tillbaks det senare...

Onsdag 15 februari

Så var vi komna mitt i februari och snart, snart är det dags för sportlov. Olle ligger för ankar med ont i halsen och jättetrött. Men imorgon ska han masa sig iväg till skolan för att inte missa för mycket. Vi får väl se om han orkar hela dagen...
Imorgon kväll ska vi iväg och se på Saga när hon dansar och spelar teater, alltid lika roligt.
Erik bär ut Selma (det är mitt i natten). 16 kilo trött basset som måste kissa - det är urjobbigt att gå ut när det är sent. Men hon är duktig och kissar så fint utomhus. Även en del små pölar inomhus... men det händer alltmer sällan så hon har fattat galoppen.
Andra bokhyllan är snart färdig. Det gick lite i stå när Erik började sin utbildning. Men nu är rutinerna på plats så nu är vi igång igen.
Jag hittade en så härligt sliten skinnsoffa på Blocket som vi ska hämta imorgon. Rena fyndet, 600 kronor för en härlig, svensktillverkad soffa som fått den rätta looken. Skön för Selma att sova i...
Olle har fått marsvinsungar och det finns bilder på dem. Jättesöta de här också.
Frökatalogerna och kataloger med växthus börjar dimpa ner i brevlådan. Olles växthus blåste all världens väg under en storm för ett par år sedan och jag vill så gärna ha ett nytt. Men det måste byggas rejält och vara mycket stadigare för det är inte nådigt vad stormar kan ställa till med. Karin fick ju ett träd fällt i höstas och vi trodde att det hade gått bra allting. Men en liten knäck har huset allt fått sig och en vägg behöver fixas. Får bli till våren när allt är tinat.
Bilden har Karin tagit när vi hade fullmåne senast. En härlig bild och tänk så mycket en liten måne kan lysa upp i vinternatten!

Söndag 5 februari

Och vad hände nu då? Svinkallt ute och snö på marken! Inget kul alls. Alla tjocka vintermössor och sockar åkte fram i en hast. De har inte behövt användas förrän nu och nu känns det en aning onödigt måste jag säga. Och självklart måste ju elpriset raka i höjden också och reaktorer står stilla och det är samma visa varje år - man fattar inte att det får fortsätta vara så här. Vi eldar med ved så för oss spelar det inte så stor roll. Det blir tre gånger dyrare att tända lampan men det blir ändå inte så mycket. Men jag tänker på alla som måste ha el för att få värme, stackars er.
Annars lufsar det på här. Vi tittade på melodifestivalen igår. Alltså, jag kan väl känna att Torsten Flink inte har direkt där att göra om man ser till att det ska vara något som slår. Men vilken text han hade! "När stunden tar en tugga av vår tid". När den kommer ut på skiva måste jag ha den - den kommer att gå varm i CD-spelaren. När jag är ensam hemma då, för ingen annan tyckte den var bra. Men jag gillade Sean Banan och Afrodite också. Det heter ju festival och då ska det väl vara glam och glitter och roligt.
Skolan är inne i en jobbarperiod just nu och de nationella proven väntar. Svenska nästa vecka och sedan rullar det på. Olle här äntligen bestämt sig och det blir NA-programmet med naturinriktning. Passar lille Olle alldeles utmärkt! Så himla skönt att han har bestämt sig. Och jätteskönt att han valt samma skola som Karin och Saga. Slipper man åka runt på sightseeing varenda gång man ska hämta dem. Inte för att det blir så ofta längre, men ändå.
Min inteköpaenprylperiod har börjat. Hittills har det gått jättebra. Vi sparar säkert in pumpen till pannan den här månaden - den står och brummar och tuggar och får nog inte upp varmvattnet som den ska. Blir bytt imorgon tack och lov.
Erik har tagit time-out från prästjobbet och utbildar sig nu till KBT-terapeut. Blir en perfekt mix när det är klart. Det tar ett och ett halv år sedan ska det vara klart.
Vi har fått den första av våra fem bokhyllor färdig. Där fick våra kokböcker och en del snickeriböcker plats. Nu är det fyra kvar som vi vet att vi får in där, kanske går det med fem till, vi får se. Det finns ett gammalt fönster mitt på väggen eftersom huset är utbyggt och man inte tog bort fönstret. Först tänkte vi göra något av det men vi sätter nog bara igen det så blir det bra rygg till bokhyllan där. Annars är det stående timmervägg och det blir jättefint. Finns bild på bokhyllan om någon vill titta.
Det finns lite andra bilder också utlagda lite här och där så det är bara att gå in och titta!

Tisdag 17 januari

Bilden är från bakrutan på vår bil - tjejerna har skrivit i frosten när de cyklade iväg till bussen i morse. Härligt för en pappa att komma till på morgonen!
Vår bil har ingen fungerande AC, elhissarna har slutat fungera för länge, länge sedan, när man låser eller öppnar den så rosslar den så ungarna skäms, förarsidans dörr sitter inte fast ordentligt... och snart ska den till besiktning... idag när maken skulle ta sig hem efter ett elva timmar långt arbetspass gick dörren i baklås. Den gick att öppna men inte stänga... så bärgarn kom och hämtade den och han kom hem med hyrbil mitt i natten. Jag tror att det verkligen är dags att låta den gamla bilen dö nu - men det är så svårt att ta beslutet. Och vad ska vi ha istället? Någon som har något förslag? Helst ingenting men vi bor ju på landet och lastar hur mycket som helst så vi måste ha en bil. Eller inbillar vi oss bara? Hur får man hem all hundmat. Kanske finns någon som kör den till dörren?
En av döttrarnas mobil börjar lagga ur också. Eftersom alla fick sina samtidigt så är det väl dags för allihop att strejka snart. De fick dem för två år sedan. Ganska nyss, tycker jag. Men ungarna pratar som att de ärvt dem av sin mormor eller nåt - det är konstigt med tid...
1 februari börjar närma sig - det magiska datumet när jag ska sluta handla. Listan på vad alla absolut behöver blir längre och längre. Antagligen kommer jag köpa allt det jag inte ska köpa sedan redan nu. Ja, det ska onekligen bli spännande, jag ser fram emot att få testa. Funkar det så håller jag nog på ett tag. Men på onsdag ska jag till Bra och Begagnat här i stan och köpa lite uppläggningsfat och karotter - jag är en mästare på att krossa porslin. Glas ska vi inte prata om, jag har sönder hur många som helst. Väldigt bra att köpa senap i glas som kan användas som dricksglas... Willys hade för fem kronor glaset häromdagen. Mycket senap blir det om man vill ha glas att dricka ur...
Sonens utvecklingssamtal avverkat. Han har oförskämt lätt för sig, den mannen, man blir nästan lite arg. Andra sliter och kämpar och tårarna sprutar här hemma för det är så svårt. Han gör sina läxor på bussen hem. Om han ens gör dem, jag vet inte.
Idag har jag strukit all tvätt som samlats under hela jullovet. Gud, vad duktig man känner sig när det är klart! Så himla redig och rejäl på något vis.
Influensan har släppt och nu är jag pigg som en mört. Det är mitt i natten och jag måste gå och lägga mig, det vet jag. Men det är svårt att masa sig iväg till sängen. Mycket uppsamlad energi antagligen. Det jag tänkte göra imorgon gjorde jag nu ikväll. Så imorgon blir det nog att måla ett skåp!

Onsdag 11 januari

...fast egentligen har det ju hunnit bli den 12:e...
Seg influensa har vi fått, både jag och Erik. Inte bra när båda vuxna däckar samtidigt. Ingenting blir gjort och det blir ingen ordning på någonting. Bara se till att alla är mätta och har kläder att ta på sig. Så får man städa upp när man blivit piggare. Funkar ganska bra på dagarna och det är ju huvudsaken. Det är på kvällen man däckar helt och hållet. Idag började Saga hosta och har ont i halsen så nu ska det väl gå över oss allihop. Men man får elda i spisen, dricka upp resterna av glöggen, knapra på överblivna pepparkakor och tända ljus så blir det nästan mysigt. Hundarna blir lite rastlösa eftersom långpromenaden mitt på dagen blir kortare än vanligt...
Skolan gick igång med dunder och brak, Vi har redan hunnit avverka ett skolmöte och på fredag väntar Olles sista utvecklingssamtal i grundskolan. Han har mer än svårt att bestämma vad han vill gå för program på gymnasiet. Det var svårt för tjejerna men det här verkar närmast hopplöst. Han pendlar mest mellan Naturprogrammet med naturinriktning och Teknikprogrammet med teknikinriktning. Helst vill han gå Teknikprogrammet med naturinriktning men det finns inte.
Härligt soligt har vi haft idag! Man blir så glad när man ser solen - det blir så ljust och fint. Ska bli skönt att få ta itu med lite städning när vi blivit friska.
Jag trodde att jag fick en basset av familjen, men det visar sig vara en liten gris! Hon äter precis hur mycket som helst och allting. Och hon är såå mysig. Bär runt filtar och handdukar, tuggar på skor, välter vattenskålen och gör precis allt som en valp ska göra. Den här veckan ska hon vaccineras - får vi se hur det går!

Söndag 8 januari

Så var Göteborg DOG SHOW över. Det gick jättebra för våra vovvar - båda tjejerna var så nöjda och glada när vi åkte hem.
Vi startade färden mot Göteborg klockan 2 på natten för att vara säkra på att vara framme i god tid. Och det blev hur bra som helst. Barnen sov i bilen och vaknade när vi var framme så det var bara att gå in på Svenska Mässan och få sina frukostpåsar och äta frukost och byta om och sedan var det dags. Men ju längre dagen led desto mer kände jag att jag inte är tjugo år längre. I lätt halvdrogat tillstånd såg vi halva finalen och sedan bar det av hemåt igen och hemresan blev en aning seg måste jag erkänna... När vi kom hem blev jag förkyld men det var ju inget annat att vänta.
Idag är det 8 januari och Erik och jag firar vår 35:e bröllopsdag. Man känner sig som typ hundra år när man säger det så vi brukar tala lite tyst om det... Men det är rätt häftigt ändå att man levt så länge tillsammans. Man blir nästan som en person till slut - det är en härlig känsla. Vi ska fira med risgrynsgröt och hembakt bröd - Olles beställning...
Imorgon blir Saga 17 år och det är svårt att förstå att tiden går så fort. Saga finns i alla sina åldrar i mitt hjärta och jag tror att barnen aldrig kommer att bli vuxna i mina ögon.
Idag blir det en liten tur till Mariebergs köpcentrum. Igen. Jag har inte varit där så ofta som den här vintern - egentligen tycker jag det är skitjobbigt att shoppa. Men födelsedagar måste man ju självklart fira. Saga får pengar av oss till ett kameraobjektiv - hon älskar ju att fotografera.
Nu tar vardagen vid igen och det ska faktiskt bli riktigt skönt.
Jag har bestämt att från 1 februari och tre månader framåt så ska jag inte handla någonting mer än det absolut nödvändigaste, typ potatis och mjölk. Frysboxarna ska bli tomma och skafferiet ska bli rymligt. Och inte en onödig pryl ska vandra in genom dörren. Får vi se om jag klarar det. Ungarna har blivit varnade och får skriva lista på det de absolut behöver så jag kan skaffa det innan 1 februari. Jag ska skriva och berätta hur jag lyckas. Eller misslyckas... Eller bara ger upp - det är det som ska bli kul att se.
Det finns lite nya bilder här och där som Saga tagit så det är bara att nosa runt och kika in!
Bilden är från Göteborg Dog Show-priserna. Första pokalen vann Saga där!

Onsdag 4 januari

Igår hade vi fint besök här! Det var Cewin som kom med sin Anette. Jätteroligt att se honom. Och det kändes som att han kände igen sig. Man såg på honom att han drog sig till minnes olika saker - det var roligt att se. Men så fin han är och vilken tur han haft som fått det så jättebra! Det känns verkligen härligt att veta att han har det bättre nu än han någonsin hade fått det hos oss med all konkurrens som finns här. Och hans ögonfransar! De är helt enorma och en del av valparna ärvde ju det. Nu är han ensam herre på täppan och det var precis det han behövde! Jättekul besök!
Nu laddar vi inför Göteborg. Vi åker i natt eller det blir ju tidigt på morgonkröken. Karin är först ut med Loke och ska upp i ring redan klockan 9 på morgonen. Saga ska ställa ut både Ernst och Sten och det blir första gången för Ernst - han ska gå i valpklass den här gången. Sten är ju veteran så han kan ta det lite lugnare för de går ju sist. Men allra mest ska det blir jättekul att komma till en så stor utställning och se om det är någon skillnad mot de "vanliga". Hoppas nu bara att det är någorlunda lugnt på vägarna och inte stormar för mycket. Här spöregnar det och är alldeles grått sådär så man får svårt att veta vilken tid på dagen det är.
Sista helgen på jullovet närmar sig - att det måste gå så fort hela tiden! När lovet börjar känns det som att man ska hinna så mycket, men så drar det bara förbi. Det har hur som helst varit skönt för tonåringarna med sovmornar och lugna dagar, lite fest och lite mellandagsrea och lite vara med kompisar i lagom blandad dos.
Jag hoppas att ni alla håller tummarna för Karin och Saga imorgon!

Lördag 31 december

Solen strålar i fem minusgrader. Fyrverkerierna är på väg hem med Olle och Erik. Kalkonen puttrar på i ugnen, i kylen står chokladmousse och stelnar lite lagom... snart är det dags för årets sista fest!
Ett GOTT NYTT ÅR vill vi önska ER alla! Det är så jätteroligt att så många hittat till vår sida och att ni kommer in och hälsar på!

Måndag 26 december

Sista juldagen för i år... de passerar fort, de här tre dagarna.
Julafton med god mat och lite paket och en hel massa godis. Julklappsbok med julstrumpa full med godis och en varm säng - finns inte mycket som slår det!
Så kom juldagen och som det blåste hela dagen. Och på kvällen kom stormen med full kraft. Det skakade i husväggarna och fönstren dallrade - det var faktiskt lite otäckt. Och på morgonen såg vi vilken osannolik tur vi haft. En decimeter från Karins hus hade en stor björk stormfällts! Den kunde lika gärna brakat rätt igenom det lilla huset. Men allt klarade sig. Några fällda träd, en och annan takpanna (på Karins hus) och en omkullblåst kanot - det var allt. Kvällen och natten utan ström, men vad gör väl det. Vedspisen värmer och det finns fullt med spel i huset.
Nu väntar vi på nyår. Olle vill köpa fyrverkerier i år. Vi får väl se hur det blir. Hundarna gillar det inte även om ingen är precis rädd för dem.
Imorgon ska vi ut på lite mellandagsrea - jag vägrar att göra det på själva juldagarna! Sist vi var på mellandagsrea stod ungarna ut i en halvtimme, sedan ville de hem. Får vi se hur det blir imorgon...
Bilden är från trädet vid Karins husgavel.

Torsdag 22 december

Nu har vi fått till lite julstämning här hemma. Igår gjorde barnen sitt traditionella pepparkakshus. Och som vanlig syns inte pepparkakan under allt godis. Det luktar hur gott som helst...
Hyacinter lite här och där, en och annan tomte som står och lyser och massor av ljus överallt.
Julmusten är inköpt liksom en del julmat och imorgon väntar Stockholmsresan. Det ska bli roligt att komma dit och titta på julskyltning, gå lite i Gamla stan och fika på Gråmunken. En sväng till Söderhallarna och så är det dags att åka hem och dricka te och provsmaka lite av det goda vi köpt. Julen är här - ingen tvekan!
Alla har nu haft sina avslutningar. Olle så nöjd och glad över jättefint betyg - det är ju det han ska söka in till gymnasiet på. Det var fint med skolavslutning på Stortorget. På torget finns Rådhuset och där finns en jättestor kalender med ett konstverk för varje dag. Kunskapsskolan hade köpt konstverket bakom lucka 21 lämpligt nog. Nu ska det pryda skolan istället.
Bilden är på pepparkakshuset.

Tisdag 20 december

Selma är här!
I över tio år har jag längtat efter en alldeles egen basset hound. Jag har tittat på bilder, letat efter uppfödare, kollat på valpar. Och önskat och önskat. När vi var på Hova riddarvecka i somras träffade vi en gammal bassetdam. Och hon charmade alla hon mötte. Lugnt och värdigt hälsade hon på alla. Och jag önskade och önskade.
Så började Olle leta efter valpar och i Skåne hittade vi det vi letat efter. Kennel Inkelinks hade så fina, härliga valpar och Erik och Olle åkte dit i fredags och jag fick en lite för tidig julklapp/födelsedagspresent - jag fyller år på julafton.
Hon är så liten och härlig med långa, långa öron, en riktig liten bebis.
Annars lufsar vi vidare mot jul. Vi har gjort små julgrupper som ungarna ska dela ut till lärare som förtjänar något lite speciellt - många lärare blev det...
I morgon ska jag försöka få in en tomte här också. Julkrubban får vila i år. När Olle var liten lade han alla djuren att sova. Men de skulle sova på riktigt så han bröt benen av varenda kamel och vartenda får. Och jag har inte skaffat nya. Märkligt med julpynt. Det är väl bara på jul vi tar fram tomtar med avskavda näsor, barnens julpyssel som blir allt mer fransigt och slitet för varje jul. Och vi tycker det är fint! När jag föddes fick jag en liten, liten julgran i något slags tygmaterial. Den har som riktiga barr och riktiga glaskulor och pyttesmå riktiga stearinljus. Men ljusen har blivit gråa och pekar åt alla håll, barren har nästan fallit av och kulorna hänger på trekvart. Ändå är det den finaste julgran vi har - det är märkligt.
Imorgon väntar skolavslutning för Olle. Han ska vara på Stortorget i Örebro och ha sin avslutning. Ska bli roligt att se vad de hittar på där.
Bilden - ja, det är ju självklart lilla Selma. Och det finns några fler under hennes egen flik!

Onsdag 14 december

Så var till och med lucia förbi... Här är det alldeles grått och det bara regnar och blåser. Svårt att tänka sig att det är julafton nästa vecka, verkligen. Några små paket har vi köpt men det går lite långsamt måste jag erkänna. Vi har adventsljus på bordet och två ljusstakar i fönstren i vårt vardagsrum, men inte en tomte så långt ögat når.
Igår var vi på luciakonsert i Örebro. Jättefint och både Karin och Saga sjöng i kören.
Dagen före julafton ska vi åka till Stockholm och då hoppas jag att det infinner sig lite julstämning.
Nu bygger vi bokhyllor i vardagsrummet. De kommer bli jättefina, inbyggda i väggen så de tar mindre plats. Det blir nog fem stycken när det är färdigt.
Alla väntar på lovet och skolan är som en enda stor gäspning just nu. Alla projektarbeten och prov är gjorda, nu är det bara betyget som ska delas ut och ändå är det några dagar kvar som man måste traggla på.
Till helgen kommer världens överraskning! Något jag har väntat på i över tio år! Ni får komma tillbaka och kolla då för då finns det bilder!

Söndag 27 november

Första advent... hur gick det till egentligen? Nu har vi haft vår hemsida i ett helt år! Så mycket det har hänt och så fort det har gått!
Vårt badrum är äntligen, äntligen färdigt och vi har nu lagt upp bilder under husfliken - det är bara att titta!
Grått är det ju och blåser gör det. Men vedspisen knastrar gott och sprider värme. Och i badrummet har vi en handduksvärmare så där kan man sitta länge och gosa sig...
Toalocket faller ner av sig själv, mjukt och stilla och det måste man stanna kvar och titta på. Händer ju inte så mycket annat här på landet just nu...
Nästa helg ska vi ha lite glöggfest med goda vänner och det ska bli jättekul. Ikväll ska husets alla mer vuxna kvinnor och flickor gå och se och lyssna på Sarah Dawn-Finer - julkonserten som fått så bra recensioner. Det ska också bli roligt. Saga ska sjunga på luciagudstjänsten i stan och det är nervöst så det förslår. Men spännande också så klart. Kyrkan är stor och fullpackad med folk.
Erik och jag har varit och pratat inför blivande familjehem. Det är alltid lika roligt. Så mycket engagemang, omsorg och omtanke det finns runt omkring oss. Så många människor med en god vilja - man blir lika tagen varje gång. Det är så kul att få berätta om det här fantastiska uppdraget - det finns inget roligare att jobba med.
Jullovet börjar närma sig och alla jobbar som små galningar för att bli färdiga med sina steg och hemuppgifter. Olle jobbar för sitt betyg - han ska ju söka till gymnasiet efter jullovet. Finns för mycket att välja på kan jag känna. Hur ska de kunna veta vad de vill göra om några år när det händer så mycket i deras liv just nu?
Bilden är från vårt vardagsrumsfönster. Adventsstaken har vi fått av våra bästa vänner, Katarina, Eric, Lina och Klara i Göteborg. Den heter efter det Katarinas adventsstake och kommer alltid att heta så!

Onsdag 9 november

Ja, så var utställningen i Växjö över. Så fort tiden går. Man planerar så lång tid i förväg och sedan är det bara över.
Det gick ju jättebra på den här utställningen. Sten ställdes ut som veteran för första gången eftersom han är över åtta år nu. Och det gick väldigt bra för honom. Han vann och fick omdömet exellent! Han var dessutom på ett strålande humör och ställde upp sig så fint varje gång.
Loke ställdes för första gången ut bland de vuxna hundarna. Han är egentligen lite för ung för det men vi provade. Och det gick också väldigt bra. Han blev tredje bästa hane och även han fick omdömet exellent. Roligt och en trevli utställning på alla vis. Nu blir det inget förrän i början av januari då vi ska till Göteborg och då ska vi för första gången ställa ut Ernst också.
Annars lufsar vardagen på igen efter lovet. Det är lite sluttampen på terminen och alla jobbar på för att klara sina mål. Olle vill ha bra betyg så han kan välja vad han vill till gymnasiet. Det är en press på ungarna idag måste jag säga. Så mycket som ska göras och så mycket som man ska hänga med på.
Nästan alla är vi lite småförkylda fortfarande, men det är inte värre än att man kan släpa sig till skolan och göra sina sysslor om än i lite segare tempo.
Imorgon är det dags för rörmokaren och nu börjar jag verkligen längta efter att det ska bli färdigt. Det ska bli kul att ta lite bilder och lägga in här. Jag är väldigt nöjd med golvet som blev jättefint. Ser ut som en strand i Danmark ungefär - härligt!

Fredag 4 november

Jaha, så var det redan november. Och jultomtar och julgranskulor precis överallt! Man hinner bli helt less innan det ens är dags att börja ta fram det.
Vi var i Stockholm igår och de stora ungarna släpptes lösa helt för sig själva. Erik och jag tog en runda på Åhlens (orka...!!!) och sedan till Akademibokhandeln. Sedan samlades vi och tog en vända till Hötorgshallen. Ett eldorade och alla gick vi där och provsmakade och handlade med oss lite go´grejer till kvällens te. Fast det blev choklad...
Nu väntar Växjö och hundutställning på söndag. Sedan ska vi börja städa lite och ta fram vinterfiltar och så blir det snart advent. Det är mysigt!
Bilden ovan är ett foto på ett skåp som Olle gjort. Det är jättefint med handgjorda gångjärn och handtag. Han kallar det för sitt änglaskåp. Det finns fler bilder på det under hans flik Olles snickerier.
Han säljer nu marsvin också för den som är intresserad. Det är jättefina små ungar han fått fram. Finns bilder på allihop under Olles marsvinsflik.
Badrummet börjar ta sig och nästa vecka kommer rörkillen och elektrikern och fixar det sista. Sedan kommer bilder!

Söndag 23 oktober

Så var eldningstiden här... Det sprakar härligt i vår vedspis och den värmer upp hela huset. Vedhuggarperioden är i full gång!
Olle har fått marsvinsungar. Den första kullen finns att se under fliken marsvin och det har kommit en ny kull med tre små fina ungar. Han har fått en ny hane också - ett ryamarsvin som är jättehärligt. Den som är intresserad av ungar kan bara höra av sig.
Annars känns det att höstlovet snart är här. Det är underligt hur finurligt de här loven är utplacerade över året. När orken börjar tryta - då är det dags för en liten viloperiod. Vi ska åka till Stockholm en dag på lovet och sedan är det hundutställning i Växjö som väntar. Sten ska snart iväg och göra sig fin, han är ju den ende som behöver klippa sig lite. Loke är naturligt vacker!
Vi håller på med vårt badrum och just nu är det Olle och Erik som sätter upp träväggar. Det kommer bli så fint därinne och det kommer bilder på processen snart! Jag har hittat så fin havsfärgad mosaik som vi ska sätta på en konstig "stolpe" vi har i badrummet. Så blir det duschkabin och handduksstork och hyllor och jättefint på alla sätt och vis. Och äntligen ska jag köpa nya handdukar! Inga mer handdukar med Disneyfigurer i olika uttvättade kulörer... nu blir det vuxenhanddukar för hela pengen! De andra får gå till hundarna, det är ju en lerig och sörjig tid som väntar nu.
Det finns lite nya bilder här och där på hemsidan så det är bara att titta runt!

Söndag 9 oktober

Idag har vi kokat äppelmos och bakat kakor - härlig doft i hela köket!
Saga har tagit nya, fina bilder som finns i fotofliken foton, foton... Bara att titta och njuta av dem.
Hösten är här... snart är det vinter... usch...

Onsdag 5 oktober

Så har yngsta sonen fyllt 15 år. Han fyllde i söndags och hade önskat sig restaurangbesök för hela familjen. Det blev jättelyckat på alla sätt och vis. Han tycker om att tälja och hade önskat sig lite verktyg till det. De låg i en så fin trälåda och där fanns en liten getfot till hans stora lycka. Av systrarna fick han nya hörlurar så han var nöjd och belåten när kvällen kom. Nu är han i Falun med sin skola och har lite intensivstudier och träslöjd, han har säkert jättekul.
Badrumsrenoveringen går så sakteliga framåt. Fläkten har gjort sitt och nu håller golvet på att läggas. Jag ville ha ett gult golv men det fanns inte den färgen jag ville ha så det blir ett golv med stenar på, det blir jättefint. Till min stora glädje kan vi ha trä på väggaran och måla dem vita eftersom vi ska ha en duschkabin. Det blev jag verkligen glad för.
Vardagsrummet håller också på att arta sig. Jag har lärt mig att när det ser som allra värst ut så är det snart färdigt. Vi ska lägga in bilder både på badrummet och det fina skåpet vi gjort i vardagsrummet. Ja, det blir så bra när det blir färdigt. Man bara önskar att man hade fler händer och fler timmar på dygnet.
Mörkret är här och jag kände märkliga vibrationer när jag tvingades in på ett köpcenter häromdagen. En läskig känsla av att det snart är jul... och jag hoppar gärna över den högtiden. Det är mysigt med alla ljus och god mat och glögg och pepparkakor. I lagom dos! Men det blir sällan i lagom dos. Man blir liksom överfallen av hela julpaketet redan i oktober och sedan håller det på ända fram till nyår och en bit efter. Om det kunde stanna vid det mysiga och härliga men det har en tendens att ränna iväg hur man än kämpar emot. När barnen flyttat hemifrån kommer jag aldrig att fira jul, det är helt säkert! Tror jag...
Olles lilla marsvinshona Cola har fått sina ungar! Två jättesöta små bollar, en brun och en som ser ut precis som mamma fast med teddypäls. Så fina! Båda är till salu för den som är intresserad. Även Pepsi är dräktig och det kommer snart flera ungar! Finns bilder under marsvinsfliken!

Tisdag 13 september

Jaha, varför måste alla komma på att de behöver samma sak samtidigt? Alla behöver gympaskor. Eller gummistövlar. Eller körpärm. Häromdagen hade någon ätit upp precis varenda blyertspenna i huset... suddgummi och tejp är också hårdvaluta här hemma. Aldrig någon som vet var det finns och absolut aldrig någon som använt det!
Föräldramöten är också populärt att lägga i samma vecka. Fem ungar, fem föräldramöten... Man får klona sig, det finns inget annat.
Vattenskadan i badrummet håller på att fixas till. Just nu står där en fläkt och blåser dag och natt. Jag får hela tiden för mig att det toan som står och spolar på tomgång, det låter så. Duscha i hallen är ju en helt ny upplevelse som uppskattas mest av hundarna som verkligen undrar vad vi sysslar med.
Ernst har fått en egen flik om ni vill titta. Ska lägga upp lite bilder på badrumsrenoveringen när den väl kommer igång på allvar. En fläkt vet väl alla hur den ser ut? Annars kan man ju alltid googla...

Måndag 5 september

Ja, då var det full rulle här igen!
Lilla Taxi har kommit till Linnea som är överlycklig över att äntligen ha fått en alldeles egen hund. Hon är pytteliten, den lilla Taxi, och man springer på henne hela tiden. Jättemysig liten vovve och Linnea och hon kommer få det härligt i det nya huset.
Så har Saga tagit hem Ernst. Ja, han heter så. Antagligen kommer han gnaga på rundstavar... Han är en springer och han ska bli grunden till Sagas uppfödning. Det ska bli spännande att följa henne och hennes hundar och se hur det går. Ernst kommer att ställas ut under nästa år.
Nästa hundutställning vi ska på är i Växjö i november och det ska bli roligt att komma till Småland en vända. Det är Sten och Loke som ska ställas ut där. Men mest åker vi för att det är roligt. Det blir som små utflykter och det är alltid skönt med avbrott i vardagen.
Alla skolor rasslade igång för ett par veckor sedan. Nu är det vanliga rutiner som gäller och alla börjar få ordning på när idrottskläder ska packas, vilken tid bussarna går och hur schemat ser ut. De två på gymnasiet sköter sig mycket själva. Olle som går sista året i grundskolan nu har blivit mer än lovligt seg i huvudet... Slutspurten av puberteten antagligen. Det går inte långsamt, det går långsammare... hela tiden...
Förkylda blev ju allihop också, det hör ju till. Men inte värre än att allt tuffar på. Vi har hantverkare här som väsnas i badrummet. Det kommer bli jättefint. Inte en kakelplatta så långt ögat når kommer det att bli. Jag är inte riktigt överens med kakel. Det blir väv på väggarna som ska målas gul och så blir det gul plastmatta på golvet. Ljust och härligt att vakna till. Duschkabin av gammaldags slag med vanlig slang och vanlig dusch. Känns lite tråkigt, men det viktigaste är att badrummet funkar för åtta personer att duscha i varje dag. Och då måste man hålla vattnet på plats. Har vi lärt oss nu... Fast det var ingen vattenläcka av det vanliga slaget. Det var avloppet som hade släppt under huset. Jag trodde att det skulle bli rena grisgörat att få ordning på, men så var det inte. Mest var det vatten i enorma mängder. Nu blir det torrt, varmt och fint. Härligt att inte göra allting själv.
Vi håller på med ett skåp för porslin i vårt vardagsrum. Sedan ska bokhyllorna byggas och så har vi fått ordning på vardagsrummet också. Då kan vi flytta upp teven till ungarna i övre hallen och så får vi ett helt barnfritt rum... tänkte vi.
Det kommer bilder allt eftersom som man kan kika på. Ernst ska också få en egen flik! Det är han som är på fotot!

Fredag 19 augusti

Idag var vi hos Ester och Olle valde ut en av valparna efter henne och Johansson. Inte så lätt att välja bland de tio små godingarna. Men till slut föll valet på lilla Taxi! Nu är det bara två veckor kvar tills hon ska flytta hem till oss och det kommer bli en lång väntan!
Vattenläcka i badrummet har vi också fått! Känns ändå rätt kul för vi hade tänkt fixa till badrummet hur som helst och nu får vi ta tag i det ordentligt. Det är ett litet, litet badrum så det är inget stort jobb på något vis och det mesta tänker vi göra själva. Det är väldigt roligt att få riva ut det gamla och sedan fundera över vad man ska ha för något istället. Badkaret tog vi bort för länge sedan så det ska bara vara dusch därinne. Träpanel på väggarna som blir sibirisk lärkträ och så kakel i själva duschutrymmet. Plastmatta på golvet för jag tycker klinker är så tråkigt. Nytt element och så målat och fint så blir det super. Ingen ide att satsa för mycket eftersom det är fyra tonåringar och två småvalar som bor här och duschar i evigheter! Saga brukar hålla konsert samtidigt och det är alltid underhållande. "Småungarna" plaskar och jag tror att de dricker shampo och duschtvål... eller nå´t för det är alltid slut i flaskorna...
Annars är det förberedelser inför skolstarten på måndag och tisdag. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att få lite ordning på rutinerna igen. I alla fall i ett par veckor...
Karin var på truckkurs idag och kom stolt hem med ett truckkort! Nu ska hon börja jobba extra och köra truck. Hon vill gärna jobba på natten för då tjänar man bra. Och så kan man gå i skolan som vanligt för det där med att sova är ju ändå helt överskattat... ja, man minns ju själv när man kunde göra vad som helst utan att behöva sova särskilt mycket i långa perioder. Det är roligt att de har sina projekt för sig. Så länge de klarar skolan och tycker det är roligt själva.
I helgen ska det köpas diverse gympaskor och kläder som blivit urvuxna på både längden och tvären. Bilden är på lilla Taxi och Olle!

Lördag 13 augusti

Så har det varit hundutställning i Askersund. Kändes nästan lite fusktigt att det var så nära. Men det blev upp tidigt ändå för att komma i tid och inte behöva stressa.
För Karin och Loke gick det strålande.
Sten var en aning stressad idag för det var många löptikar som lämnade doftspår i gräset. Stackars Sten, han ville inte vara med alls - bara gå och lukta i gräset! Det är lite småkul med de här utställningarna för tjejerna turas om med sina framgångar. Det är varannan gång verkligen.
Samma goá hundar följde med oss hem som vi hade med oss. Lite fler rosetter bara... Vaniljglass som belöning när de kom hem. En härlig dag med värme och sol. Alltid lika roligt att träffa Lokes uppfödare - det är en härlig stämning bland "västgötafolket"!
Hemma igen slocknade vi av allihop och orkade inte göra någonting. Det blev lite stickning framför teven och sedan var dagen slut för min del. Bara de stora ungarna kvar framför teven med en popcornskål...
Det finns lite nya bilder här och där på sidorna om ni vill titta...

Onsdag 10 augusti

Bilden från det fina timret som nu ligger staplat i stora högar ute vid vägen och väntar på att hämtas.
Idag var vi på djursjukhuset i Strömsholm och ögonlyste Sten. Perfekta ögon och nu är han helt klar för avel. Denna underbara hund som har ett så härligt temperament och går så fint ihop med alla människor förtjänar verkligen att få leva vidare med sina gener.
Även Loke fick sig en dos hos veterinären idag. Han höftledsröntgades och nu hoppas vi att det ska gå bra och att han har fria, fina höfter.
Annars är det lugnt här. Vi har städat vårat uteförråd och det behövdes sannerligen. Allt man samlar på sig... lika viktigt alltihop...
Nästa helg kommer en container och så får vi slängt en massa skit som bara legat, det ska bli jätteskönt att bli av med.
Erik, som varit ledig hela sommaren, funderar på att fortsätta vara hemma och jobba ett tag till. Det förtjänar han efter alla år av prästjobb dygnet runt varenda dag hela året. Barnen såg inte mycket av honom när de var små, det kan de ta igen nu. Han övningskör med Karin och Saga, skjutsar ungar hit och dit och kan vara med och hjälpa till med deras små projekt. Han tycker det är jätteroligt. Man kan spara in och gneta på lite så går det bra ett tag att göra så. Sedan får han väl komma på vad han vill bli när han blir stor och satsa på det. Kan vara roligt att göra något helt nytt de sista tio åren av ens yrkesverksamma liv. Man måste inte traggla på i samma hjulspår bara för att man blivit lite äldre - det finns alltid nya saker att göra!
Jag hittade lite mosaik när vi städade förrådet. Hade jag glömt att jag hade och nu funderar jag på vad jag ska göra med det. Lägga det på en bänkskiva eller gjuta en kruka. Vi får se vad det blir!
Det finns en ny flik på hemsidan om att vara familjehem om någon är intresserad. Eller bara nyfiken. Eller både och...

Söndag 7 augusti

Idag fyller Erik år. Han kommer att bli firad - det vet jag för jag vet vad ungarna köpt till honom. Själv köpte jag en kap/gersåg till honom. Med arbetsbord till och allting. Kan han behöva så mycket som han sågar.
Karin har flyttat in i sitt lilla hus! Det blev så fint därinne och hon är överlycklig över sitt nya hem! Så härligt att det blev klart till slut - det var lite segt där ett tag.
Nu har vi börjat lägga grunden till Linneas hus.
Vår skog har blivit gallrad och det blev så fint. Så mycket ljus vi har fått in i huset - härligt!
Vi var en tur till Ekerö och hälsade på Christina Filén - Stens uppfödare som har kennel Accounts. Det var en jätterolig dag och så roligt att se hennes fina fieldar. Chokladbruna ystertjejer som viftar på svansen och njuter av närhet. Vi hoppas att Sten ska få bli pappa. Han har ett så härligt temperament och är så fin så det skulle vara så roligt om han fick lämna det vidare till en ny generation.
Regn idag och det behövs verkligen. Skönt med en dag där man kan göra vad man vill och få vara lite inomhus för en gångs skull.
Vi har bilder på Karins hus från insidan under fliken "Vårt hus" och det är nya bilder i fotofliken. Gå gärna in och titta!
Bilden ovan är våra oxkärrehjul som Olle slitit med, tvättat och oljat och som nu står så fint utanför stallet!

Måndag 25 juli

Äntligen är Karins hus färdigt på hela framsidan. Bilder finns att se på hussidans bilder om ni vill titta. Finns fler foton i fotofilen också som kan vara roliga att se.
Just nu väntar Olle på en köpare av cykelställ. De verkar gå bra de fina ställen - roligt för Olle!
Erik har börjat renovera våra bikupor. Bisamhällena tog mycket stryk i vintras när det var så kallt så vi hade inga starka samhällen att bygga något av. Lika bra att börja om - det kan behövas ändå ibland. Nu blir kuporna renoverade och fina och vi ska hämta nya samhällen så nästa sommar har vi honung igen!
Olle har börjat snickra en fin soffa till Karin som ska stå längs ena sidan på huset. Gullig lillebror hon har...
På onsdag ska vi göra en utflykt till Gränna och Visingsö. Vi gör det nästan varje år och det är lika mysigt varje gång. Alldeles lagom på alla sätt och vis. När barnen var små låg de och snarkade i sina barnstolar med kladdiga munnar, krampaktigt hållande i en självhäftande polkagrisstång... härliga minnen och inte konstigt att man inte kan göra sig av med den gamla skorven till bil vi har!
Kolla gärna de nya bilderna - vi är faktiskt lite stolta över det vi gjort denna sommar!

Torsdag 21 juli

Så var Hova riddarvecka slut för den här gången. Härligt väder och fin stämning. Det är alltid lika roligt att vara med där.
Igår var vi en tur till Järna och gick till det fina bageriet och köpte härliga bröd och goda bullar som vi hade till utflykltsfikat. En sväng till Robygge och köpte på oss lite nya akvarellfärger. Några hemliga stenar köpte barnen också. Järnaglass måste man ju också äta och ha lite roligt vid slänggungan på Örjansskolans skolgård. Solen strålade och det var en härlig dag! Mest åkte vi iväg för att testa en ny variant av buss. Vi hyr lite olika sorter och gör dagsturer. Måste skaffa ny bil när som helst men när man är åtta personer som ska få plats är det inte så lätt att välja. VW Transporter ligger bäst till hittills. Nu har vi en Chrysler Voyager. Den är tolv år gammal och har gått snart 45000 mil utan större problem. Det blir lite svårt att göra sig av med den bilen. Barnen har vuxit upp i den och jag tänker ofta på alla diskussioner vi haft, alla samtal - både viktiga och oviktiga. Alla resor vi gjort och allt vi sett. Alla skratt som sitter i den bilen. Alla djur som transporterats i den - getter, får, hundar, katter, handbollslag och konfirmander... alla sorter! Det är ju inte bilen jag har svårt att skiljas från, det är allt som sitter i inredningen.
Annars håller vi på och fixar lite i trädgården som omväxling till snickrandet. Det börjar växa fram någonting som jag kan se vad det ska bli. Det blir fint, tror jag, när allt vuxit upp och satt sig. Vi hade en gammal "pavilijong" i gjutjärn som hade tak från början. Men de blåste iväg när det stormade. Nu har jag satt klematisplantor runt själva järngrejen och tänker mig att det kommer växa frodigt och fint så att vi kan fläta ett tak av klematis. Olles kaprifol har vi satt där också. Han önskade sig en kaprifol för flera år sedan och den har vuxit bra och kommer hjälpa till så det inte ser så nyplanterat ut.
Karins hus ska målas invändigt idag. Sedan ska listerna upp vid tak och golv och sedan är det dags att flytta in. Det tog lång tid att bygga men nu har vi lärt oss så Linneas hus kommer att gå fort att bygga. Hoppas jag...
Bilden från avfärden till Hova.

Måndag 11 juli

Lite grå mellandag i juli.
Jongleringsbollarna snart färdigsydda nu. Lite pilliga att sy och tar en evighet att fylla men de blir fina. Funkar väldigt bra som stressbollar också. Sköna att bara sitta och klämma på.
Vartenda år vi varit på Hova har det ösregnat varenda dag. Nu hoppas vi på lite fint väder, i alla fall uppehåll. Det ska bli kul att komma dit.
Vi har letat stolar hur länge som helst. Men nu blev det akut, alla köksstolar vippade och knakade och det var inte mycket kvar av dem. Vi hittade svarta, fina stolar till halva priset på IKEA. Då blir man glad. Olle monterade tio stycken och svetten forsade. Han har tålamodet att göra som man ska och då blir det väldigt bra. Själv försöker jag alltid montera efter hur jag tycker att det borde vara och på något konstigt vis så stämmer det aldrig utan det ligger alltid några skruvar kvar och möbeln ser inte riktigt ut som på beskrivningen. Han har målat om vårt köksbord också så nu har vi en väldigt fin matplats. Finns foto på den till och med!
Idag ska vi sitta med lite tråkigt pappersarbete. Måste ju göras hur länge man än skjuter upp det. Barnen är förpassade till trädgården och gräsklipparen...
Bilden är på Olles lille Tekla som blivit dubbelt så stor sedan han kom.

Tisdag 5 juli

Tiden rusar fram. Nyss var det påsk och nu är vi redan i juli! Skolavslutningar avlöste varandra och det kändes som igår. Nu är vi mitt i sommarlovet.
Karins hus är snart, snart färdigt för inflyttning och det blir nog nu till helgen som hon "flyttar hemifrån". Det kommer bilder på huset.
Vi var en sväng till Kolmården för att fira att sommaren kommit. Det var en jättefin delfinföreställning de hade. Strålande sol och varmt hade vi hela dagen.
Olle har börjat snickra cykelställ och de finns nu på hemsidan om ni vill titta. Där finns också hans marsvin som han återupptagit uppfödning av efter ett litet uppehåll.
Gårdsplan håller på att bli stenlagd - ett jätteroligt jobb som ger resultat direkt. Härligt att slippa allt ogräs i gruset.
Nästa vecka ska vi åka till Hova och Riddarspelen där. Hova riddarvecka åker vi till varje år och säljer lite av allt stickat. Men i år har Karin och Saga bakat hundgodis som de ska sälja. Det är alltid roligt på Hova, härliga människor, spännande dofter och sång och musik överallt.
Titta gärna in i vårt fotoalbum och se alla bilder som bland annat Saga tagit på lite av varje!
Kanske vi ses i Hova!

Tisdag 26 april

Så var påsklovet slut och skolan började idag. Jag kan väl inte precis säga att de skuttade iväg imorse...
Och ändå... det är vår! Den här första tiden är den bästa. Späda blad som låter oss drömma om en varm och solig sommar med massor av lediga dagar att göra vad man vill. Härligt varma badsjöar där man kan plaska omkring och sedan dricka saft och äta Mariekex och bli alldeles mjölig i munnen så det dammar när man pratar... Utflykter med picknickkorg i skogen där hundarna kan rasa av sig. Inte en regndroppe så långt ögat når. Förutom de dagar då åskan mullrar fram och regnet slår mot taket och man kan sitta på altanen med en filt på sig och läsa en bok eller bara slumra in en stund. Det tänker jag på när jag tittar ut på vår björk som har små musöron och är alldeles, alldeles ljusgrön. Löftet om sommaren. Precis innan den börjat.
Nu lägger vi shingel på taket till ett av småhusen. Det är ett pillgöra kan jag berätta. Men det blir fint. Och äntligen blir det klart för inflyttning! Måste man fira med ett litet kalas. Kan aldrig bli för många kalas!
En morgon när Saga gick ut med Freja möttes hon av tre helt enorma älgar i trädgården. Man ser liksom inte hur stora de är förrän de kommer riktigt nära. Och Saga blev livrädd, ropade på Freja som lydigt kom och sprang in! Hundarna hade att göra hela dagen med att leta. Följde spåren en bra bit men sedan gav de upp.
Köksfönstret står öppet så fågelsången når in. Det var inte länge sedan vi var rädda om värmen inomhus och bara öppnade när det var absolut nödvändigt.
Flickorna har tagit nya, fina bilder som vi ska lägga in under veckan. Då är det bara att komma tillbaka och titta!

Lördag 23 april - påskafton

Oj oj oj, vad tiden har rusat fram! Nu är det vår i varenda backe och vitsippor och tussilago lyser överallt. Det är så härligt och vad man har längtat efter solen och värmen.
På vårt köksbord lyser påskliljor och ett par små kycklingar finns där också. Annars har vi inget särskilt påskpynt här hemma. Vi bygger på våra små hus och ett är färdigt och nu ska det andra också bli klart innan sommaren. Det kommer kännas konstigt att få "ut" två av barnen. Och det blir mer plats härinne i huset. Ska vi nog lyckas fylla på något vis...
Vi var på hundutställning i Västerås och det gick väldigt bra för Sten, vår springer. Trots sina snart åtta år skuttade han glatt runt i ringen och ställde sig så fint och visade sig från sin bästa sida. Han kom trea bland alla hanhundarna och det var inte dåligt med tanke på att han var en aning ringrostig och inte hade varit på utställning på flera år. Fina rosetter fick han.
Karins Loke gick det inte lika bra för den här gången. Han blev så nervös när han såg alla jättestora hundar så han kräktes och var inte sig själv. Vi får göra ett nytt försök nästa gång och då blir det utomhus. Där är han i sitt rätta element.
Efter Västerås tog vi en tur till Göteborg och gick på Universeum. Där kan man tillbringa en hel dag, det finns mycket roligt att se och göra. Vi sov hos goda vänner och det är alltid lika roligt att träffas och få prata och avsluta meningarna... i telefon blir det alltid avhugget och jag är ingen telefonmänniska heller.
Idag har vi besök av påskharar som lagt påskägg i trädgården som alla barn ska leta reda på. Det är konstigt att man aldrig blir för stor för vissa saker. Traditioner är viktiga även när man är femton år och allt ska vara så tufft.
Vi vill önska alla våra besökare en härlig påsk med många påskägg!!!

Tisdag 29 mars

Aprilväder redan... det snöade i morse men nu är den nästan borta igen.
Hästarna lämnade oss i morse också. Det känns skönt att det är över med annonsering och annat. Och de får ett fint hem och får fortsätta vara tillsammans. Men det är svårt att skiljas från någon man haft så mycket roligt tillsammans med. Våra flickor har våndats länge. Det tog lång tid innan de berättade att de ville att de skulle få ett annat hem. Och jag förstår dem. De har vuxit ur de här små hästarna och drömmer om en "riktig" ridhäst. Men har ändå stretat på med sina hästar och skött och vårdat och kört och pysslat. Men det är klart att intresset sakta dalat. Och vi har inte plats att behålla dem om det ska bli en stor ridhäst så småningom. Men nu blir det en stunds vila från allt jobb som varit med hästar och hagar. Det ska faktiskt bli riktigt skönt.
Vi har på ganska kort tid förändrat mycket bland våra hundar och hästar. Det blir en nystart nu och Saga ligger i startgroparna för att utveckla kenneln. Nu väntar först en hundutställning i Västerås där Sten och Loke ska ställas ut. Det ska bli spännande att se hur det går för Loke, det är hans andra utställning.
Snart är det påsklov och då ska vi åka till Göteborg. Och nu när vi inte har hästarna kvar kan vi vara borta över natten! Det var längesedan vi kunde åka iväg utan att planera långt i förväg.
Imorgon hoppas jag på lite sol så jag kan börja kratta löv i trädgården!

Fredag 25 mars

Som det har blåst! Flera träd i vår trädgård har helt gett upp och lagt sig på marken. Det blir bra ved till nästa vinter. Men så mycket jobb det är med bara ett enda träd. De blir liksom mycket större när de lägger sig på marken.
Ikväll är det disco på Olles skola. Jag anmälde mig som frivillig förälder att vara med. Och så ska inte Olle gå... jaja, jag ska dit i alla fall och städa efteråt. Han går på Kunskapsskolan i Örebro och igår var det föräldramöte. De är verkligen effektiva. Man gör det man ska och sedan är det slut. Passar oss perfekt.
Tyst och stilla känns det här hemma med "bara" fyra hundar kvar. En familj ska komma och hämta våra små hästar nästa vecka också. Då blir det äntligen dags för tjejerna att få sin stora häst. De har längtat så länge och jag förstår att det kommer bli kul att få rida ut i skogen.
Skönt med helg nu! Våffeldagen idag så fredagsmyset är ju självskrivet. Barnen har gjort en lista på vad som ska vara till. Chokladsås, sylt, glass och strössel. Det blir godis mer än våffla men är det fredag så är det!
I helgen blir det husbygge och nu ska det blir färdigt äntligen, det lilla huset!
Solen tittar fram och skiner på mina randiga fönster. Bäst att gå ut och kratta lite så man slipper se eländet...
Den fina klockan på bilden har Saga smitt och hamrat i metallslöjden i skolan.

Tisdag 15 mars

Nej, nu går tiden sådär jättefort igen! Det gäller att hålla i varje dag annars kommer vi snart vara mitt i högsommaren. Jag tycker den här allra första aningen av vår är så härlig. Det droppar och skvätter ur vartenda stuprör och man känner när solen skiner att den verkligen värmer. Här hos oss är snart all snö borta. Vi har lite kvar där skuggan dröjer sig kvar länge. Annars är det mest issörja men även isen börjar bli mjuk så den går att skotta bort nu. En fluga vaknade och surrade i köksfönstret och då vet man ju att det i alla fall inte går baklänges utan att våren verkligen är på väg. Snart kommer tranorna och gässen...
Saga var ute och fotograferade en dag och tog mycket närbilder. Det blir så fint när barn tar kort - de liksom bara plåtar på och så tittar de efteråt hur det blev. Själv kan jag leta efter något fint motiv att fotografera och då blir det inte alls lika bra.
Idag ska de stora barnen till gymmet och sedan är det tjejernas teater. Erik och jag har föräldramöte så vi kommer inte vara samlade förrän sent ikväll. Det är inte så roligt men det finns ju sådana dagar också när allt klumpar ihop sig.
Nu ska jag ställa mig och stryka innan högen växer upp till taket...

Måndag 7 mars

Så blev det äntligen lite varmare. Men då blåser det så in i sjutton så man vill inte vara ute i alla fall. Fast man känner ändå att det är en ny årstid på väg och det är väldigt skönt. Den här vintern har känts väldigt lång. Och kall!
Vi håller på och sätta upp ett timmerhus till vår andra dotter nu. Det ser ju så himla enkelt ut när man tittar i handboken. Typ lägga pussel. Men det blir alltid någon bit över... och man får ta ner och börja om. Till slut ska det väl ändå bli klart. Vi ska börja med taket nu och då måste det sluta blåsa för det är lite stora pusselbitar som ska upp där och vi är bara två så det gäller att det är vindstilla så man kan hålla i grejerna ordentligt utan att blåsa omkull själv.
Nu väntar jag på att skåpet i vardagsrummet ska bli färdigt så jag kan få in allt porslin där. Då blir ett annat skåp tomt och där ska jag ha alla mina garner så fint i färgordning... Som man håller på hela tiden! Det finns alltid något att förändra och göra om.
Nu har vi bestämt lite vad vi ska göra i sommar. Vi ska åka till Tärnaby och vandra lite i fjällen och fiska. Det är så härligt där uppe. Man ser vidder och utsikter som det går att leva på länge, länge. Det ska verkligen bli roligt. Så nu i veckan ska vi köpa kängor till hela familjen så de hinner bli ingångna ordentligt. Till sonen får vi köpa någon slags skidor - hans fötter växer så fort så tårna kommer fram i en tid och hälarna i en annan...
Fina vita anemoner står på mitt köksbord och lyser, i köksfönstret blommar min gräddvita hibiskus. Den här veckan ska vi förså lite fröer. Det ÄR snart vår!!!

Måndag 28 februari

Idag har Cewin lämnat oss och åkt iväg med Anette till Södertälje. Vi önskar båda två lycka till och vet att ni båda kommer få härliga dagar tillsammans!
Nu är den smärtsamma processen äntligen över. Valparna är sålda och de vuxna hundar som inte ska användas i kenneln längre har fått så fina, härliga hem. Det är alltid svårt att skiljas och det har varit en jobbig tid för Saga. Men nu väntar något nytt och spännande! Man måste igenom det svåra, njuta av friheten en stund och sedan starta om.
Förra veckan tog jag med mig lite inredning från IKEA. Alltså deras inredning. Det är ofta som jag fastnar för grejer som det sedan visar sig egentligen inte är till salu. Men med lite övertalning brukar det gå vägen och det gick bra den här gången också. Det här var ett galler som hänger i taket och som man har grytor på. Krokar hänger sedan ner så man kan hänga köksredskap där. Jag ska lägga in foto när den är uppe så kan ni se.
En sväng förbi Robertssons chark och lite go´a korvar som vi ska grilla nu.
Vi håller på och tittar på kökspannor och vedspisar. Jag vill ha all eldning här i huset och slippa gå ut och ner i källaren för att elda. Det är ju inga problem egentligen mer än när det är sådana här vintrar och man måste elda som en galning för att inte frysa fast när man lutar sig mot väggen i köket...  Då blir det ett springande ner i källaren både dag och natt och jag vill slippa det, latmask som jag är. Tänkte att man kan ha en kökspanna och laga all mat på den samtidigt som man eldar och får varmvatten och värme i elementen. Men om det är trettio grader varmt ute... hmm, man måste ju elda i alla fall då för att få varmt vatten till duschen. Måste lösa det här på något sätt. Men först blir det korvgrillning!

Söndag 27 februari

Nu har alla valpar flyttat till sina nya familjer. Det är härliga familjer de har kommit till allihop och det känns så bra. Men så tomt det blev här nu. Ingen som biter i tårna eller kommer bärande på våra skor och tofflor. Även de vuxna hundarna går omkring lite vilsna och undrar var busfröna tog vägen. Nu kommer det dröja länge innan vi har någon valpkull igen. Det är mycket annat som händer i livet för Saga just nu.
Sportlovet kom och gick, vad fort en vecka går när man är ledig. Men vi har vilat och sovit länge på mornarna och haft det jätteskönt. En vända till Falköping och ostbutiken där vi åt ostbuffe. Olle slukade en hel ostpaj! Inte skulle vi direkt köpa någon ost men men.... det går inte att låta bli. Vi tog oss in på Rabalders outlet också och där finns alltid något som passar och som man vill ha. En liten promenad i Falköping och en fika och sedan bar det av hem igen. Det blev en mysig utflykt.
Och nu är det plusgrader - jippi!!! Är det våren som kommer? Eller vintern som luras? Lite svårt att veta vilket än så länge.
Jag har satt surdeg. Började för fyra dagar sedan och den bara växte och växte. Nu har jag frusit in det mesta. Jag visste inte att surdeg håller ett helt år i frysen. Lite använde jag till fyra råglimpor som står i ugnen.
Vår Karin som är hörselskadad fick en språkpenna igår. Den översätter engelska till svenska och jag hoppas att den ska underlätta för henne i engelskan som är så svår. Det är jobbigt att sitta och läsa en engelskabok och slå i ett lexikon hela tiden, man får inget sammanhang. Nu går det hur fort och lätt som helst.
Imorgon är det vanlig måndag... men det är bara några veckor kvar till påsklovet!

Onsdag 23 februari

De andra gick på bio. Såg Gullivers resor i 3D och gick på den sena visningen kvart över nio på kvällen. Meningen var att de skulle ta bussen hem. Men det blev för kallt - här är -15 och det är för kallt att stå och vänta på bussen. Så en snäll pappa tog bilen och hämtade. Det hade varit en jättebra film hur som helst och det var ju huvudsaken. Nu är alla dödströtta och ingen orkar ta ut hundarna. Men den som redan har jackan på sig får offra sig, så de traskade ut. Hundarna ville snabbt in igen, det är för kallt även för en vovve. Var är våren? Men den ska komma nu i veckan stod det i tidningen så det är bara att vänta.
Lite bakning på eftermi.ddagen blev det idag och torka hallgolv, det blir blött hela tiden.
Imorgon ska Alma hämtas och åka till Dalarna. Vi kommer sakna henne för en personligare hund har vi aldrig haft. Hon var så liten när hon föddes så vi trodde knappt hon skulle klara sig. Men så stark och livskraftig hon var! Och vilken personlighet! Det blir tomt efter henne. Vi får trösta oss med en gräddbulle!

Söndag 20 februari

Äntligen är det sportlov! Och Wallander på tv! Och vi har bakat! Det kan inte bli mycket bättre!
Vi har bokat in en liten utflykt till Falköping i veckan. Där kan man köpa härlig ost och äta ostbuffe. Och man kan gå in på Rabalders outlet och titta på fina kläder. Det ska bli jättekul.
Annars ska vi mest vara hemma. Anton, den svarta lille valpen, är kvar här än så länge. Saga vill behålla honom ett tag till innan hon bestämmer om hon ska gå kvar i kenneln.
Idag var vi på hundutställning. Mötte Bosse och hans matte Susanne. Bosse är hunden som gett underbettet ett ansikte. Han är en engelsk bulldog med stor charm. Susanne är också charmig fast hon har inget underbett... Många hundar såg vi och det är alltid roligt att se andra raser än de man har själv. Efter utställningen var det daga att köpa nya skor till en del av barnaskaran och så blev det en go´fika också. Man måste unna sig ibland. När vi ändå var i farten tog vi vägen om djuraffären och köpte hundben och in på Blomsterlandet och köpte lite nya växter och fina krukor. Det blev faktiskt nästan vårlikt i köksfönstret med en hibiskus med gräddvita blommor i fin plåtkruka.
NU blir det fika och Wallander!

Lördag 12 februari

Herregud, vad vi har städat idag! Hur mycket damm kan det finnas i ett hus - jag bara undrar...???
Nu skiner det på hela övervåningen och alla barnens rum doftar nyskurat. Sängarna är renbäddade och barnen nyduschade!
Nu blir det kycklingsallad och melodifestivalen och jag VET att jag kommer somna som en liten gris i fåtöljen och stickningen rinner ner på golvet...
Imorgon väntar bottenvåningen!

Torsdag 10 februari

Nej, det här är inte roligt! Det är ju fullt med snö ute - bara vräker ner gör det också. Ut och skotta med jämna mellanrum hela dagen idag. Jag vill att det ska bli VÅR! Tussilago i dikeskanterna och vitsippor i skogsbackarna. Alla min blå scilla som slår ut i gräsmattan. Åh, jag längtar...
Nu har vi bara två valpar kvar. Det är Alma och Arne som nu också väntar på att komma till egna familjer. Alma är ju helt underbar och Arne är lika söt som sin mamma. De är så lika.
Nu är det full fart på köksgolvet. Ett litet dopp i vattenskålen och sedan rusa runt och slira på det våthala golvet - det är jättekul! Bita i sladdar och riva i min skål med danska stenar, det finns mycket att pyssla med. Bara rusa runt och morra är också roligt...
En köttbit i ugnen doftar gott och i kylen står gräddbullar och väntar på att vändas i cocos till lite efterrätt. Kan behövas när man varit duktig i skolan hela dagen och jobbat och slitit. Med vad vet jag inte riktigt, jag tror mest att de busar och har sig. Huvudsaken att livet är roligt att leva!
Bilden är från en glasspaus i ett sommarhärligt Varberg!

Tisdag 8 februari

Jaha, så var det alldeles vitt igen då... ett tag kändes det nästan som att våren var på väg, men det var ju helt fel.
När vi bodde i Hälsingland sa man alltid att det måste komma ny snö och ta med sig den gamla. Det kanske är så. Hur som helst är det ingen ide att städa utomhus mer och det kan ju vara skönt!
Det går lite trögt med de sista valparna. Det gäller att ha tålamod men det skulle vara roligt om de kom iväg till nya familjer nu. De är jättehärliga att titta på när de leker och busar runt. Till sportlovet skulle det vara skönt om den här "valpperioden" var över. Sedan kommer det dröja ett bra tag innan det blir en ny. Nu är det gymnasiet som väntar på Saga och hon kommer inte ha samma tid som nu att ta hand om en valpkull.
Snart dags att börja med stora vårröjet! Det tycker jag är roligt. Att få röja i alla lådor och skåp och rensa ut. Vi gör det varje vår här hos oss. Man blir lika häpen varje år. Hur mycket grejer som lyckas ta sig in genom ytterdörren fast vi bestämt att vi inte ska köpa någonting. Jag tycker inte att jag gör det heller men helt klart har jag fel! Hela huset känns rymligare efter en vårröjning och det blir dammat och fint överallt. Några dagar...
Idag ska jag stryka och baka bröd. Kan man ju faktiskt göra samtidigt.
I skolan är det nationella proven som gäller nu. Det är press på dem hela tiden, tycker jag. Det ska väl vara roligt att lära sig nya saker, inte ska man behöva ha ont i magen av rädsla att inte bli "godkänd" - det känns helt fel.
Snart är det sportlov och avkoppling en hel vecka!

Lördag 5 februari

Lördag idag, melodifestivalladdning! Vem vinner, vem försvinner? Vilken låt kommer vi komma ihåg imorgon? Vi brukar tävla om det här hemma - det är så himla svårt. Minnet är bra - men det är kort!
Hallsnutten är färdig! Bilder är utlagda idag.
Pulsvärmare ska jag sticka ikväll - det är roligt med beställningar!
Middag väntar nu och sedan ska vi baka rån till kvällens glass! Mumsigt!

Onsdag 2 februari

Sol idag - härligt! Men som det blåser! Man får ta på sig massor för att inte frysa. Isen i vår trädgård börjar smälta. Och tänk vilka skatter som gömde sig där under. Planteringsskedar och små krattor och en stor spade har vi hittat. Jag tror ingen ens hade saknat dem...
Det blev en trädgårdsstädning istället för hundpromenad idag. Det behövdes. En massa skräp som krattats upp och nu ser det riktigt fint ut. Hundarna hade roligt. Det börjar porla i vårt breda dike och där kan man plaska och slafsa i sig både vatten och halvruttna löv - smaskigt!
Hästarna fick vara med ute och städa också. De letar gräs med det de hittar verkar inte riktigt falla dem i smaken. De gillar att gå i trädgården och följer efter vart man än går, nästan som hundarna.
Valparna fick också komma ut men de tycker det är kallt. Ser jätteförvånade ut när de får beröm för att de kissar ute.
Idag blir det en vända till Bauhaus. Vi måste hitta upphängning till stängerna som draperiet ska hänga i i hallen. Säkert finns det något annat där som man kan använda till något helt annat. Brukar alltid bli lite konstiga plåtbitar och järnstänger när vi kommer hem därifrån.
Äldsta dottern lyssnar på en CD-bok - Olof Röhlander, Det blir alltid som man tänkt sig. Vad trött jag blir på alla dessa livscoacher som har så mycket ideer om hur jag ska nå dit jag vill. "Man kan både ha roligt och vara seriös". Jaha... "Man måste ha en självbild som stämmer överens med ens målbild". Herregud, vad betyder det? Massor av ord helt utan betydelse för någon annan än honom själv. Det finns något som heter hämta/lämna barn, föräldramöten, baka till allt möjligt, gå på teaterföreställningar som barnen är med i, vara med när yngsta tjejen åker skridskor, hjälpa till med läxor, tvätta, stryka, städa, plocka, betala elräkningen, jobba, sova lite emellanåt. Vaddå målbild? Man försöker överleva dag för dag. Och är glad när kvällen kommer att det finns rena kläder, att alla fått mat och överlevt och att alla är hemma tryggt och säkert...

Söndag 30 januari

Så har Arvid lämnat oss... det känns sorgligt för han var en valp som alla tyckte väldigt mycket om. Vi önskar Marie och hennes familj lycka till med den lille guldklimpen!
Nu har vi bara tre småttingar kvar i valplådan. Alma växer men är fortfarande en härlig hund i ett litet format. Hon kommer nog alltid att vara liten.
Arne är en väldigt söt och fin valp. Är man utställningsintresserad så är han perfekt för det.
Anton kommer att bli en skönhet. Och han har ett härligt temperament. Han kommer bli en klok hund. Lugnt och metodiskt räknar han ut hur saker och ting fungerar. Det är roligt att titta på honom när han listar ut hur det funkar här i världen.
Det börjar bli dags för dem att komma iväg till nya familjer så är ni intresserade - hör av er!
Annars har det varit en lugn och stilla söndag. Erik har jobbat, flickorna har varit i sta´n och Olle har varit hos en kompis. Det blir stillsamt utan barnen hemma. Undrar hur det komma kännas när de har flyttat hemifrån...
Något sen middag väntar nu - grillad kyckling med ris - alltid lika poppis!

Fredag 28 januari

Idag har Astrid flyttat hemifrån! Vi önskar henne all lycka i hennes nya familj! Det känns alltid lite konstigt när en valp lämnar oss. Skönt att hon får en egen familj som kan ägna sig åt bara henne ett tag. Men också tomt i valplådan efter just den valpen. Astrid var en härlig valp och kommer bli en jättefin kompis.
Annars är det lugnt här. Bakat en kaka med choklad och apelsin, bakat några bröd. Det var beställt tacos idag och det är ett bra fredagsgodis. Mycket nyttigheter att plocka med. En hel del onyttigheter också - det är ju det som förhöjer hela grejen!
Nu är vår hallsnutt färdig, jag ska bara lägga upp linnetyget som ska hänga framför. Vek om alla lakan och handdukar och lade i hyllorna - att det kan vara så roligt när man får ordning på torpet.
Nu ska vi bygga ett skåp i vardagsrummet där vi ska ha allt vårt porslin. Allt det där som man aldrig använder men som man inte kan göra sig av med heller. Nu är ungarna så stora så de vill att vi ska spara så de kan ta det med sig när de flyttar hemifrån. Och hur kom man dit, undrar jag? Hur gick det till när de växte upp? Jag fattar inte. Jag är hur som helst fortfarande i tjugoårsåldern och helt rynkfri. Men jag undrar ibland vad det är för kärring som flyttat in här i huset och som alltid måste stå ivägen för mig när jag står framför spegeln!

Onsdag26 januari

Igår var alla valparna och vaccinerades, chipmärktes och veterinärbesiktigades. Alla valpar är friska och fina! Det är alltid lika roligt när man får veta det. Man ser ju att de är friska, men man kan aldrig veta. Nu är det bara att köra på och vi ska bli lite mer aktiva med att få iväg dem. De blir tio veckor nästa vecka och då börjar det bli dags att komma till en ny familj. Arvid åker "hem" på söndag.
Soligt och fint idag - man blir så glad när det är ljust ute.
Igår fick jag så fina tulpaner och det är ett säkert vårtecken när de står på köksbordet. Men apelsinerna är fortfarande saftiga och fina så än är det lite tid kvar av vintern. Jag tycker nästan det är ett vårtecken också när de blir torra och tråkiga.
Idag ska jag börja sy mina linnedraperier. Jag tvättade allt tyg i helgen så det ska vara färdigkrympt nu. Glömde fålla i bägge ändar så det blev en aning trådigt...
Karin har önskat sig kragvantar så det håller jag på och stickar nu. Garn som randar sig i blått och brunt - det blir riktigt fint.
Det är dags att beställa årets frökataloger. Olle brukar odla pumpor i olika varianter varje sommar men i år ska han bara odla tomater. Tänkte prova med svarta tomater och se vad det blir av det. Jag minns när barnen var små och jag fick en påse med Blå Kongo - blå potatis. Jag gjorde potatismos av det och alla vägrade äta det blåsvarta moset för de trodde jag haft något konstigt i det! Och det såg verkligen konstigt ut. Man blir liksom förvånad att det smakar potatis. Förra året hade vi lila bönor men färgen försvann när man kokade dem.
Igår ringde de från Eon och ville erbjuda oss lägre elkostnad. -Jaha, men vi har redan Eon. - Åh, ursäkta då har ni olika personer som står på el- och telefonabbonemanget? - Ja. - Jaha, men då får jag be om ursäkt, då har det blivit ett misstag! - ??? Hänger ihop eller...? Jag fattade ingenting. Elräkningen känns hur som helst svår att påverka. Krångligt att byta och man måste betala två räkningar: en till elleverantören och en till nätleverantören. Det blir lite svårt att hålla koll. Här säger vi Eon och Vattenfall - i Italien säger de maffia. Känns som ungefär samma sak. Betala vad det kostar eller sitt i mörkret och frys!
Nu ska jag koka lite kaffe. På min vedspis!

Måndagen 24 januari

Måndag igen och januari är snart slut. Våren närmar sig!!! Som man längtar vartenda år. I alla fall gör jag det. Vintern är en årstid man gärna kan hoppa över. Jag förstår igelkotten - det är skönt att sova sig igenom den.
Idag är fint väder, nästan soligt på något vis. Det börjar bli dags att plantera om krukväxter. Snart är det dags att förgro plantorna som ska ut i växthuset. Olle önskade sig ett växthus när han fyllde år för några år sedan. Men stormen i höstas gick hårt åt det så taket måste lagas. Som tur är har växthuset lite legobygge över sig så det är inte alltför svårt att laga. Det är härligt med egna tomater. Förra året sådde vi gurka och de blev jättefina. Små men goda... eller väldigt små men goda ska det nog vara.
Oj, så många som visat intresse för valparna! Roligt, jag hoppas de får nya hem allihop ganska snart nu. Det är ett himla liv i valphagen emellanåt! Och som de äter!
Några veckor kvar till sportlovet och vi har ingenting inplanerat. Det känns riktigt skönt. Bara en helt ledig vecka utan stress och jäkt. Vi behöver vila lite efter den här valpomgången. Tänker ta långa, sköna promenader. Finns det snö kvar blir det nog lite skidor också. På längden då... det där med uppifrån och ner är inte min grej precis... Yngsta tjejen har lärt sig åka skridskor den här vintern, vilken lycka!
Idag ska jag tvätta linnetygerna som jag ska ha framför "linneskåpet" som Erik äntligen gjort färdigt nu. Det är bara hyllorna som ska upp och jag längtar. De kommer upp imorgon tror jag.
Mellandottern ska göra sitt gymnasieval. Det finns så himla mycket att välja på. Men bryter man ner det är det ändå ganska likadant mellan alla olika skolor. Det är mer att man måste hitta rätt program och det är inte det lättaste. Det ser ut att bli en estet till i familjen. Karin går det programmet och hon tycker det är hur kul som helst. Det är bara ett år mellan Karin och Saga och de har nästan alltid valt samma saker så det blir nog så. De är lika teatertokiga båda två så det kan passa bra.
Ikväll börjar klass 9A på TV och det är från en skola här i Örebro så det vill jag inte missa.

Lördag 22 januari

Det finns några nya bilder på valparna! Idag har de varit ovanligt lugna.
Känns som en lite slö lördag idag. Vi får liksom ingen riktig fart på oss. Lite brödbak och grillat kyckling. Stickat färdigt en vante.
Erik snickrar, ungarna är ute och går med hundarna. Frid och fröjd i hela huset.

Fredag 21 januari

FREDAG!!! Alltid lika härligt - även om den här fredagen måste vara en av de fattigaste på året.
Läste på Aftonbladet idag att man kan ha knytkalas eller sälja grejer på Blocket för att få in lite pengar. Blocket är toppen. Vi har både sålt och köpt en hel massa grejer där och det funkar jättebra. Knytkalas kräver ju att åtminstone ett par av ens vänner har lite pengar - annars kan det lätt bli ett lite knapert knytkalas...
Här hemma beställde ungarna gräddbullar med kokos. Billigt och bra. Bara ett ägg och en hel massa socker. Vispa som en galning, låt det stelna och rulla bitar i kokos. Ungarna har älskat det här i alla år. Det är sött och det är kladdigt och precis som ett fredagsgodis ska vara.
Valparna växer till sig och är nu riktigt stadiga och härliga. Vi har inte haft så bråttom att sälja dem ännu - de är bara nio veckor snart. Men en liten kille, eller ja, den störste faktiskt är såld nu. Är ni intresserade är det bara att höra av sig. Det var många som visade intresse efter Blocketannonsen men det finns valpar kvar att tinga!
Om man köper tre olika Becelgrejer får man biljetter till Let´s dance läste jag på en reklamaffisch. Skulle det vara en belöning??? Eller ett straff på något vis??? Jag blir snart tokig på dessa fredagar med Let´s dance. Men tjejerna tycker det är roligt så man blir sittande där. Tur att man stickar...
I helgen ska hyllorna i hallsnutten upp. Det kommer bilder när det är klart. Jag tror att det kommer bli jättebra.
Sista lilla timmerhuset håller också på att bli färdigt på tomten. Sedan är det bara elektrikern vi väntar på så finns det el i de små husen också. Karin vill ha en kamin i sitt hus men det får vänta till nästa höst. Det gäller att hitta en lagom liten kamin så det inte blir bastu därinne.
Tack för alla varma, härliga kommentarer vi får! Det är så roligt att läsa!
En härlig helg önskar vi Er alla!

Söndag 16 januari

Äntligen fick tjejerna sina ändor ur vagnen och har fotat sina hästar! Finns fina bilder nu på dem båda två. Hästarna alltså.
Idag har annonsen på valparna lagts ut på Blocket. De är väldigt livliga nu och det börjar bli dags att få en egen familj som ger var och en all sin tid. Men som vanligt kommer det bli lite sorgligt när de lämnar oss. Det är lite dubbelt.
Erik snickar i den lilla hallsnutten. Jag ska börja sy draperiet vi ska ha framför. Det är linnetyg i lite olika färger. Kommer bli hur fint som helst. Tänkte först ha skjutdörrar men det är roligare med tyg. Kan man ändra och byta som man vill.
Stickade fina vantar igår, vi ska lägga ut bild på dem.
Nu blir det lite förberedelser och laddningar inför veckan som kommer. Skolarbetet går igång som vanligt... men snart är det sportlov... och sedan är det inte långt till påsklovet... och då är det snart sommarlov... härligt!!!

Lördag 15 januari

Vilken slö lördag! Men det finns nya, fina bilder att titta på om ni vill! Brödbak och en fiskgratäng har åstadkommits idag. Förutom tvätt och lite städning. Och hundpromenad och valpskötsel. Idag har de blivit avmaskade. Nästa vecka ska de vaccineras.
Mörkret har fallit över denna dimmiga lördag och nu är det helt svart ute. Middagen väntar och sedan blir det slöa lite framför teven med en vantstickning.
I morgon SKA tjejerna lägga in bilder och lite text på hästarna. En ny framsida tror jag det blir också. Bilden på den fina rosen är från Sagas födelsedagsbukett. Hon älskar rosor. Den här sorten heter Memory Lane och har stått likadan i över en vecka nu!

Fredag 14 januari

Grådisig januari... det var värre igår. Då sken solen och januarisolen är inte snäll. Damm och skitiga fönster blev så tydliga. Ett jultrött kylskåp i solsken - inte kul. Nu ser det bättre ut. Och idag är det alltså grådis barmhärtigt nog...
Fredag - stora inköpsdagen. Vi brukar åka allihop. Samlar ihop alla vid olika skolor och startar med en korv på IKEA. Inte bra att handla hungrig... Fredagar väljer barnen. Det kan bli vad som helst. Veckans samlade sug efter allt möjligt samlas i ett märkligt fredagsmys.
I morgon ska vi ta bilder på huset utifrån och lägga in på hemsidan. Lite på stallet ska vi också försöka få med. Tjejerna ska skriva lite om sina hästar.
Första skolveckan. De gick med tyngre steg till bussen... jullovet kunde gärna vara fram till sommarlovet enligt somliga.
Själv stickar jag vantar för glatta livet. Måste hitta någon bra människa att köpa garn av. Det måste vara naturmaterial, ull, bomull, lin.
Erik snickrar på den lilla hallen. Det där sista, lister och sista målningen - det tar banne längst tid av alltihop. Jag längtar efter hyllorna så jag kan börja stuva in det som ligger i högar i vårt sovrum nu. Och när de högarna är borta kan vi börja fixa där. Det ska bli skönt att få ett sovrum som man bara sover i. Inte en lagerlokal med en säng i mitten...
Nu ska alla vovvar, både stora och små, få sin lunch och sedan är det dags för promenad!
Lena

Söndag 9 januari

Idag fyllde Saga 16 år. Lasagne, citronfromage och schwartzwaldstårta. Drömfångare, ängel, läppglans, gitarrbok och parfym. Det var inte länge sedan det var pussel och Barbie och allt som var rosa... Det är svårt att fatta att tiden går så fort. Vi säger så hela tiden, men ibland så drabbar det en verkligen hur fort det går. Jag minns när hon föddes som att det var igår. Och nu ska hon ta MC-kort!
Valparna väckte oss tidigt i morse. De är så livliga nu och morgonpigga så det förslår. Man står som i en dimma och kokar gröt till dem. När de ätit den varma gröten med mjölk i blir de varma i magen och somnar en stund. Sedan är det full fart igen. Den här veckan ska de få komma ut lite och känna på snön - det brukar vara lagom läskigt...
Imorgon ska vi köpa lister som ska upp i hallsnutten. Det ska bli linneskåp där och det är ju snart klart men det där sista "fixet" tar tid. Man får liksom bestämma sig för att nu är det färdigt. Annars kan man hålla på och peta hur länge som helst. Den här veckan ska det bli klart och då kommer bilder att titta på.

Torsdag 6 januari

Som det har snöat här idag! Imorgon blir värsta snöskottardagen.
Idag har vi lagt in lite bilder från insidan av huset. Imorgon blir det lite vinterbilder från utsidan.
Freja har skadat sitt öga och varit hos veterinären... kändes helt lämpligt såhär efter jul med en fullknökad plånbok...not!
Huvudsaken är ju att hon blir frisk i sitt öga. Sex olika mediciner fick hon!
Jullovet börjar gå mot sitt slut men ingen vill vända tillbaka dygnet åt rätt håll. Det gäller att "suga" på lovet så länge det går.
Valparna äter och växer. De börjar leka nu och det är svårt att inte fastna framför valplådan. Igår fick de leka med några små ostbitar. Livsfarliga. Varje liten bit måste avlivas. Sedan var det hur svårt som helst att äta. Fastnade i gomen hela tiden - kämpigt. Knäckebröd ska vi inte tala om - det måste man anfalla från alla håll innan man ens vågar lukta på det!

Torsdag 31 december

Vi vill önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Nu är snart vår hemsida "färdig" och vi hoppas att ni tycker om den!
Tack för alla fina kommentarer vi fått!
Familjen Högberg

Tisdag 28 december

Juldagarna är slut, skinkan är upp äten, cholkaden är slut (vet inte vem som tog den men misstänker husets tomtefar...).
Dagen före julafton var vi i Stockholm, tittade på NK:s julskyltning, handlade lite och köpte vår julmat på Södehallarna. Det var en mysig dag!
Idag har vi lagt in lite nya bilder på handarbeten. Ni måste gå in och kolla!
Nu håller vi på att lägga in nya bilder på valparna. Är ni intresserade av någon valp är det bara att höra av sig.

Fredag 24 December

HOHOHO God jul alle sammans!
Hoppas att ni får en fin och härlig jul med er familj och djur!
Här hemma är det hur mysig som helst, doften av julmat, hundarna ligger på golven och tittar på oss när vi lagar julmat. Det kan väl inte bli bättre?! Och snart kommer tomten med julklapparna som alla barnen har önskat sig.

God jul önskar familjen Högberg!

Lördag 18 december

Snart jul... och inte en tomte har kommit hit ännu! Vi måste börja julpynta lite, en och annan tomte är ju mysigt att ha inne. Men vi tänder mycket ljus och vi har bakat lussekatter. Idag ska vi göra julgodis - det är kul! Det blir lite knäck och chokladgodis.
Valparna växer så man tror nästan inte det är sant. Vi har fått en riktig liten bjässe till hanhund - ni kan se bilderna på dem för vi ska lägga in dem idag. Vi har också fått en liten, liten dam... hon är så himla söt - ni måste titta på henne! Och hon är lika tillgiven och mjuk som sin mamma.

Söndag 5 December

Gud vad mycket snö!
Idag gick jag med mina syskon på en av åkrarna vi har här utanför.  Vi trodde inte att det var så mycket snö som det faktiskt var. När vi gick där så sjönk vi ner hela tiden i den djupa snön och det var verkligen jättejobbigt!
Men hundarna var lyckliga och sprang som galningar fram och tillbaka över åkern och skuttade och hoppade i snön.
Inte så kul att komma in igen... hela pälsen full med en massa snöklumpar som måste tas bort innan de fick komma in i värmen!
Allihop lade sig och sov som stockar efteråt!
Nu är det kväll, de har varit ute lite igen och nu är det dags att sova för natten.
Sov gott! 

Lördag 4 December

Hej!
Nu har det hänt saker på vår hemsida! Det har hänt så mycket med valparna. De växer och växer och nu har de öppnat ögonen och kisar mot hela världen som är så farlig så man har lärt sig att morra också! De ser verkligen roliga ut när de tittar sig så förvånat omkring. Det är första gången de ser sin mamma och hon är ju jättestor!
Det är härligt med snön ute och hundarna älskar att vara ute. Fast inte riktigt alla... Johansson tycker det är för kallt och Ronja vill inte få snö i pälsen. Men de andra springer som tokar ute i skogen!

Måndagen 22 Novmeber

JIPPI!!
Vi har fått valpar!!
5 små valpar som kryper runt i valplådan. 2 tikar och 3 hanar, och de är så jättesöta. Ni kan titta på dem på valpfliken. Ronja är en så fin mamma och hon sköter om sina små bebisar hela tiden.
Visst är de söta!!

Fredag 12 November

Det här går ju jättebra!
 Det är roligt att så många hittat hit och tycker om vår sida. Det kommer att bli mer och mer att läsa hela tiden så titta in här med jämna mellanrum. Mest kommer det handla om våra hundar men det finns annat att läsa här också. Välkomna hit!

Torsdag 4 November

Hej!
Jag heter Karin och jag är helt nybörjare på det här med hemsidor. Men nu har vi gort en hemsida över vår familj och vår kennel och livet här på vår gård.
Roligt att ni hittat hit och jag hoppas att ni tipsar andra om vår sida!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Anette | Svar 03.01.2011 00.31

Det låter att ni har fullt upp på dagarna!! Kul!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.10 | 18:49

Fin bild Linnea

...
30.12 | 16:22

Du bara ringer mig och gör en beställning. Jag stickar i vilka färger och mönster du vill! 019-23 07 65 och det tar en vecka ungefär så har du dem.

...
30.12 | 02:40

Om man vil köpa dessa torgvantar.. Hur går man till väga då?

Med vänlig hälsning,
Jonna

...
13.01 | 00:10

Lilla Alma hälsar att hon fortfarande är en nyfiken liten tös som gärna lägger nosen i blöt.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS